La iniciativa s’emmarca en el projecte Turistren que ofereix una gran varietat de propostes turístiques arreu de Catalunya

L’Ajuntament ha signat un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per crear dos bitllets combinats que permeten viatjar en el tren i visitar els punts turístics més importants de Sant Boi o fer, fins i tot, algun taller o activitat relacionat amb el medi ambient. Les tarifes de preus diferencien les visites escolars del combinat general. Així, el preu dels combinats turístic és de 3,55 euros en el cas de les visites de grups escolars (cal reserva prèvia) i de 5,45 euros la tarifa general, ambdós preus amb desplaçaments des de la zona 1 (tot i que es pot viatjar des de totes les zones amb els corresponents increments).

La iniciativa s’emmarca en el projecte Turistren (turistren.cat) que ofereix una gran varietat de propostes turístiques arreu de Catalunya. Pel que fa Sant Boi, en concret, el primer dels bitllets permet anar i tornar des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia i entrar a les Termes Romanes (qualificades per la Generalitat de Catalunya com a bé cultural d’interès nacional), al Museu Can Barraquer i a la Torre Benviure. Aquest combinat cultural permet conèixer l’antiga Roma amb les Termes; visitar la casa de Rafael Casanova, el darrer conseller en Cap de Barcelona; o conèixer la torre del segle X construïda per defensar Barcelona dels atacs procedents dels regnes de Al-Àndalus.

D’altra banda, el segon combinat té un accent mediambiental. De la mateixa manera que l’anterior, permet l’anada i tornada a Sant Boi (des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia), però en aquest cas inclou un taller o una activitat dirigida al Centre d’interpretació del riu a Can Julià o al Centre d’interpretació del paisatge a l’ermita de Sant Ramon. Són dos dels elements fonamentals de la ciutat i de tota la zona sud del territori, que han marcat la història del territori des del principi i que amaguen un munt de curiositats i coneixements desconeguts per la gran majoria.

Promoció del turisme local

Amb aquesta nova iniciativa, l’Ajuntament continua la seva tasca de promoció del turisme a la ciutat. L’Ajuntament treballa per consolidar un turisme de proximitat, familiar, saludable i respectuós amb l’entorn. La intenció és oferir sobretot a les famílies una forma diferent d’aprofitar unes hores o una jornada sencera sense haver de fer gaires quilòmetres i, si és possible, arribant-hi en transport públic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here