La resta de consistoris amb representació de la formació ecosocialista presentaran mocions instant als governs locals a fer el mateix en els seus municipis

Els principals ajuntaments governats per ICV – El Prat del Llobregat, Castelldefels, Sant Feliu de Llobregat, Santa Perpètua i Moncada – donaran assessorament legal als ciutadans i ciutadanes afectats en les seves hipoteques per clàusules sòl amb l’objectiu de donar-los informació per a fer una reclamació per a recuperar els diners que les entitats bancàries els han estafat en els seus contractes hipotecaris.

“S’ha presentat a Madrid una PNL i farem accions també al parlament per reclamar al Govern de la Generalitat que en allò que es la seva competència, l’Agència Catalana de Consum, posi tot allò que pugui de la seva part per assessorar i acompanyar a la ciutadania estafada”, ha explicat la coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, que també ha explicat que els ajuntaments governats per ICV “estan iniciant accions d’assessorament a la ciutadania per a què puguin posar reclamació als bancs i no es facin des de la solitud d’un ciutadà davant d’un banc sinó que es puguin garantir tots els drets en base a la sentència de la justícia europea”. L’assessorament es farà o bé per via de les oficines d’habitatge, en aquells ajuntaments que en tinguin, o bé a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Ribas ha recordat que el rescat bancari ha costat “60.000M d’euros mentre els bancs seguien estafant a la gent amb les clàusules sòl”, al temps que ha indicat que hi ha “més d’1,5M de persones afectades”. En aquest sentit, la coordinadora nacional ecosocialista ha recordat el rescat bancari que el PP va impulsar de les entitat bancàries i ja ha avançat que si es confirmen les filtracions del decret que hi hagut avui en alguns mitjans de comunicació serà “clarament insuficient”. “No serà suficient només un codi de bones pràctiques pels bancs, no és suficient per donar resposta al que diu la justícia europea que no es faci el pagament dels interessos i que els bancs no es facin càrrec de les costes dels casos que puguin arribar a judici i de les costes notarials”, ha dit Ribas.

A més a més de l’assessorament que donaran aquests ajuntaments, la resta de grups parlamentaris d’ICV en la resta de consistoris impulsaran mocions en els plens dels seus ajuntaments per instar al Govern local a fer el mateix, donar assessorament legal a les persones afectades. “El Tribunal Europeu diu que això és una estafa i que aquesta gent ha de recuperar amb interessos aquests diners i que les costes són de les entitats financeres”, ha reblat Ribas.

EL CAS DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

Ribas ha comparegut en roda de premsa acompanyada de la primera tinent d’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, qui ha explicat que des del Govern local del seu municipi ja van donar el mateix servei per les estafes de les preferents i l’IRPF i ara així ho han decidit fer amb les clàusules sòl. 

“Hem organitzat aquest servei per empoderar a la ciutadania i que aquestes reclamacions no es refredin com pretén el govern estatal”, ha explicat Muñoz que ha indicat que estan a l’espera també de saber que diu exactament el decret que ha d’aprovar el Govern espanyol. En qualsevol cas, si que ha avançat que l’assessorament consistirà en l’ajuda d’un “lletrat jurídic per orientar a les famílies que podran reclamar davant la justícia els seus diners”.

   

Font: iniciativa.cat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here