El Grup Industrial Saltillo (GIS), nou propietari d’Infun, va explicar ahir al matí el seu pla de futur, que passa per mantenir tota la plantilla. Així li ha traslladat el nou propietari de GIS, José Manuel Arana, a l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, en la visita oficial a l’empresa. La visita, que també va comptar amb l’assistència del director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat, Albert Castellanos, va servir per intercanviar impressions entre els nous propietaris i les administracions local i nacional

Aymerich es va felicitar de la decisió de GIS, “perquè és important cuidar i mantenir el capital humà que ha permès que una empresa com INFUN sigui atractiva per GIS”. Igualment, l’alcaldessa va valorar molt positivament que hi hagi una inversió d’una empresa mexicana a Sant Vicenç dels Horts: “Això vol dir que tot el que s’està fent en promoció econòmica perquè la indústria pugui seguir endavant té uns efectes; Sant Vicenç se situa en un lloc important pel que fa a l’activitat econòmica”. En aquest sentit, entre les diferents prioritats del mandat, hi ha la millora dels polígons industrials del municipi. És el cas, per exemple, del polígon de Les Fallulles, on està ubicada INFUN i on l’Ajuntament preveu millorar la urbanització a més d’iniciar les gestions pertinents per fer-hi arribar el transport públic.

Capital humà i posició estratègica

Per la seva banda, el nou propietari del grup, José Manuel Arana, va destacar que els principals motius de la compra són “el capital humano, la experiencia en el negocio, la presencia geogràfica y la habilidad a través del tiempo de tener una credibilidad con clientes de una empresa que ha sabido tener éxito en Europa y en China”.

Jorge Rada, director general de la sección de automoción de GIS, va destacar que “una de las razones por las que compramos INFUN es el talento que ha desarrollado a través de los años”. I va afegir: “Nuestra intención es mantener la plantilla tanto a niveles de directores como de operarios. No pensamos hacer cambios estructurales, al contrario, pensamos que debe ser una base de crecimiento de GIS en Europa y en Asia, porque ya tenemos planta en China al hacer la adquisición de INFUN”.

Finalment, Pedro Alonso, expresident d’INFUN, es va mostrar “molt feliç de presentar-vos el nou propietari”. “Per l’experiència que tinc de molt de temps de relació amb GIS, puc garantir que l’empresa queda en molt bones mans, i nosaltres molt tranquils i convençuts de l’èxit d’aquesta operació de cara al futur”

4 àmbits d’actuació

Fins ara, l’activitat de GIS se centrava en 4 àmbits: automoció, ceràmiques de sòl, calderes i parament de cuina. Ara el grup obre la seva vinculació amb el sector de l’automòbil a Europa i Xina amb la compra del grup INFUN, el qual disposa de plantes a Sant Vicenç dels Horts, Terol, Lleida i la Xina, entre d’altres. A més, GIS també ha adquirit el grup ACE a Europa de l’est, amb plantes a Polònia i la República Txeca, i està interessat a invertir a la Xina, concretament en els sectors de la Mecanització i la Foneria.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here