El Cicle Gaudí presenta, aquest gener, la pel·lícula “La millor opció”. Més de 6.000 espectadors van participar en la primera edició del Cicle

El Circuit Estable de Cinema en Català, el Cicle Gaudí, torna a partir del 19 de gener, cada tercer dijous de mes, amb la pel·lícula “La millor opció”, del director Òscar Pérez. El programa desenvolupat per l’Acadèmia de Cinema Català i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i SGAE, ofereix produccions catalanes.

Les altres dues pel·lícules que es projectaran durant aquest primer trimestre són: “No culpes al Karma de lo que te pasa por gilipollas” (16 de febrer) i “El Elegido” (16 de març). La resta de produccions catalanes que es projectaran al llarg de tot l’any s’anunciaran en els propers mesos.

El cicle en xifres

El Cicle Gaudí es va estrenar el passat mes de setembre de manera simultània a dotze sales de la demarcació. En xifres globals de l’edició 2016 (setembre-desembre) va comptar amb 6.106 espectadors i una mitjana d’espectadors per pel·lícula de 1.221.

El Cicle Gaudí té per objectiu fidelitzar el públic a diferents localitats de la demarcació oferint cinema de proximitat, amb pel·lícules d’estrena recent i preus molt ajustats. El programa busca conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra. Després dels bons resultats obtinguts en la primera edició, aquesta temporada vol créixer en abast territorial.

Les pel·lícules

La millor opció, un drama dirigit per Óscar Pérez, explica la història real de Koto, un jove saharauí acollit a Catalunya que, arran de la urgència d’un transplantament de ronyó, haurà d’enfrontar-se als seus orígens. La cinta té com a singularitat que està interpretada pel veritable protagonista dels fets, Koto Maelainin.

La pel·lícula del 16 de febrer, No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, és una comèdia de Maria Ripoll interpretada per Verónica Echegui, Álex García i David Verdaguer. La Sara és una noia que prepara la visita del seu xicot perquè tot surti perfecte però, pocs dies abans que arribi, tota la seva vida es transforma en un caos.

El elegido, la proposta del 16 de març, és un thriller d’Antonio Chavarrías inspirat en la història del jove comunista Ramon Mercader, captat pels serveis secrets soviètics per assassinar Trotsky.

Una població per cada comarca

El cicle, que arriba cada tercer dijous de mes, projecta un títol de la collita cinematogràfica recent de l’any en una població per cada comarca de la demarcació de Barcelona: Berguedà (Berga – Teatre Patronat-Casal Parroquial), Maresme (Calella – Sala Mozart), Vallès Oriental (Cardedeu – Cinema Esbarjo),Bages (Cardona – Teatre Els Catòlics), Baix Llobregat (Esparreguera – Patronat Parroquial), Alt Penedès (Gelida – Sala d’actes del Centre Cultural), Anoia (Igualada – Teatre Municipal l’Ateneu), Moianès (Moià – Auditori Sant Josep), Vallès Occidental (Rubí – Teatre Municipal La Sala), Barcelonès (Sant Adrià de Besòs – Ateneu Adrianenc), Osona (Torelló – Cinema El Casal) i Garraf (Vilanova i la Geltrú – Teatre Principal).

La digitalització i l’elevat cost de l’adequació de les sales ha tingut com a conseqüència, entre d’altres, que moltes d’aquestes poblacions ja no disposin de cinemes amb programació estable. El Cicle Gaudí apropa al territori una oferta diversa, actual i de qualitat, col·laborant amb les institucions del país per tal d’arribar a la mitjana europea en hàbits de consum audiovisual propi.

Un comitè format per distribuïdors i exhibidors selecciona títols de la producció catalana de l’any. Pel·lícules de qualitat, d’estrena molt recent i d’ampli abast de públic.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here