Vallirana va acollir divendres al matí una reunió de treball amb bombers, alcaldes i alcaldesses dels municipis de la zona de l’Ordal i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, Juli Gendrau i Farguell

L’objectiu era donar a conèixer els protocols i el temps de resposta en cas d’incendi i emergència en aquesta zona i planificar a llarg termini línies de millora. La sessió va anar a càrrec del cap de la Regió d’Emergències de l’Àrea Metropolitana Sud, Joan Rovira, qui va presentar el Pla Estratègic 2017-2021. Un pla que inclou la necessitat de crear un parc de bombers a la zona de l’Ordal per millorar el temps de resposta dels bombers des que reben l’avís fins a l’arribada a la zona afectada.

Segons l’informe presentat per Bombers, Vallirana podria ser una de les possibles ubicacions del nou parc de bombers de la zona de l’Ordal. Una ubicació que, per raons tècniques, permetria donar cobertura a tots els municipis de la zona de manera ràpida i segura.

De la reunió en va sortir una taula tècnica de treball i seguiment, que comptarà amb representants municipals i bombers de la Generalitat, que treballarà conjuntament per planificar el procés i buscar fórmules per obtenir els recursos econòmics necessaris per portar a terme el projecte.

L’acte va comptar amb alcaldes i representants dels municipis de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, l’Ordal-Subirats, Begues, la Palma de Cervelló, Corbera de Llobregat, Torrelles de Llobregat i Olesa de Bonesvalls, així com també amb el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, Juli Gendrau i Farguell, la Coordinadora de Relacions del Departament d’Interior amb l’Administració Local, Núria Colomé, i diversos caps de parcs de bombers de Catalunya.

Font: Ajuntament de Vallirana 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here