Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Belfast

Per El Tot Granollers / AMIC

Natura i patrimoni conflueixen en aqueta ciutat, situada a la capçalera del Llac Belfast, podrem admirar bonics paisatges a les muntanyes de Mourne, tenir una jornada de pesca tranquil·la a Fermanagh i, si disposem de transport, descobrir més d’aquest verd entorn.

El passat industrial de Belfast hi és encara patent en la ciutat. El fet que a les seves drassanes es va construís el mític Titànic dóna mostra de la importància que hi va tenir la indústria a començaments del segle XX. Un passeig en vaixell per les drassanes Harland & Wolff Shipyards pot ser una experiència per recordar. Per conèixer més del passat de la ciutat, pot resultar molt interessant visitar el Museu de l’Ulster o el centre cultural i d’art Cuylturlann.

Però una de les atraccions turístiques per excel·lència és el castell, el Belfast Castle, situat en un dels vessants del pic Cave Hill. També és molt interessant l’imponent ajuntament de Belfast, d’estil Renaixentista.La Universitat de Belfast bé que es mereix una visita. Va ser fundada el 1810 i es tracta d’una de les 10 universitats més antigues del Regne Unit. A l’entrada de l’edifici principal, hi ha un significatiu Monument a la Guerra.

Belfast és una ciutat molt animada, amb multitud d’activitats per fer. L’àrea comercial per excel·lència està situada en el centre de l’urbs, des de Donegall Place fins a Royal Avenue. La zona més exclusiva està més al sud, a Lisburn Road. Al West End de Belfast, es troba l’espectacular i prestigiosa Opera House. I per relaxar-se i passejar, són recomanables el Parc de Sir Thomas i Lady Dixon, el Pac Nacional de Cave Hill o el Redburn Country Park.

Informació útil

Ubicació: Belfast s’ubica en la costa oriental d’Irlanda del Nord.

Població: Amb 275.000 habitants, Belfast és la segona ciutat més gran d’Irlanda.

Clima: El clima a Belfas és plujós. Es calcula que plou a la ciutat uns 213 dies a l’any, especialment de l’agost al desembre. Belfast té un clima fred, amb mitjanes diàries a l’estiu de 18 graus i de 6 a l’hivern.

Curiositats: El famós Titànic va ser construït el 1912 a les drassanes de Belfast; en aquell temps, una de les drassanes més importants del món.

Gastronomia: Un dels plats més típics és l’ulster Fry, el típic esmorzar a base de cansalada, ous, salsitxes, pa de patata, etc. La sopa de musclos, l’estofat de carn de xai són altres dels plats més demanats. I, per acompanyar, la típica cervesa.

Comunicacions: Belfast té dos aeroports, l’Internacional de Belfast i el de la Ciutat de Belfast. La companyia Easy Jet connecta Barcelona amb l’aeroport Internacional, que es troba a poc més de 20 quilòmetres de Belfast.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here