El PSOE i el PSC s’han mostrat “consternats” per la “prematura marxa de Carme Chacón”. La xarxa s’ha omplert de tuits de condol i de record per la seva mort sobtada i especialment commoguts s’han mostrat els seus companys i companyes del PSC del Baix Llobregat, a més d’altres personalitats polítques destacades de la comarca

L’exministra de Defensa Carme Chacón ha mort aquest diumenge a Madrid. La socialista, de 46 anys patia una malaltia cardíaca congènita.

Chacón, membre de l’executiva del PSOE i militant del PSC, va ser escollida diputada per Barcelona el 2000. El 2004 va ser nomenada vicepresidenta del Congrés dels Diputats fins que el 2007 va ocupar el càrrec de ministra d’Habitatge del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i el 2008 ministra de Defensa, de fet, va ser la primera dona al capdavant d’aquesta cartera.

En el 38è congrés del PSOE, celebrat el febrer del 2012, es va presentar com a candidata a secretària general del PSOE; el seu rival va ser Alfredo Pérez Rubalcaba, davant el qual va perdre per 22 vots. Al Congrés Extraordinari del PSOE celebrat els dies 26 i 27 de juliol del 2014 va ser triada Secretària de Relacions Internacionals del PSOE fins al 2016 on va presentar la seva dimissió.

Carme Chacón va néixer el 13 de març del 1971 a Esplugues de Llobregat al Baix Llobregat. Chacón era filla d’un bomber originari d’Oula del Río (Almeria) i d’una advocada catalana. A més, era néta de Francisco Piqueras, un anarquista aragonès. Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona, va ser professora de Dret constitucional a la Universitat de Girona, va realitzar estudis de postgrau al Osgoode Hall Law School de Toronto, a la Universitat de Kingston i la Université Laval de Quebec (Canadà).

Militant de les joventuts socialistes des de 1989 i afiliada al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des de 1994, va iniciar la seva carrera política a la seva localitat natal, Esplugues de Llobregat, on va arribar a ser la primera tinent d’alcalde.

Les reaccions davant del decés sobtat, no s’han fet esperar. Al Baix Llobregat diversos dels seus companys socialistes s’han mostrat profundament afectats per la notícia. L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, en declaracions telefòniques a TV3 es mostrava desolat per la “pèrdua d’una amiga, d’una dona forta, sòlida i lluitadora”. “És impensable que ja no sigui entre nosaltres”, deia un notablement afectat Balmón.

Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, també ha expressat un “gran dolor” per la mort de Chacón; companya de partit, conciutadana i regidora de la ciutat baixllobregatina del 1999 al 2007. L’alcaldessa de la ciutat natal de Chacón ha subratllat que encara estan assumint la notícia, però que ja han començat a estudiar quin tipus d’acte poden organitzar en la seva memòria.

Díaz ha sostingut que Chacón era un “referent” fins i tot per a aquelles persones que no compartíen la seva manera de pensar, ja que en la seva trajectòria política va demostrar entrega, professionalitat i ser “una dona com n’hi ha poques”.

En quant al partit, Díaz ha indicat que també s’organitzarà algún tipus d’acte per a recordar a Chacón desde la comarca del Baix Llobregat, pero ha precisat que la prioritat en aquests moments és estar al costat de la família i assimilar el cop. “Per a nosaltres, primer de tot és una companya”, ha sentenciat Díaz en declaracions a EFE.

D’altres figures destacades de la política comarcal, han optat per fer arribar els missatges de condol mitjançant les xarxes socials. El vicepresident del Govern i ex alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, l’ha traslladat mitjançant Twitter, mentre l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha optat per fer un escrit al Facebook.

condolchacon

Font: ACN, EFE, TV3 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here