Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Bremen

Per El Tot Granollers / AMIC

Bremen és una ciutat històrica alemanya, amb molt per oferir, a nivell cultural, històric i arquitectònic i amb un casc antic especialment ben conservat, de manera que passejant pels seus carrers sembla que el visitant es traslladi als segles XV i XVI. L’edifici de l’Ajuntament és realment imponent. Amb 600 anys d’antiguitat, és d’estil Renaixentista i està declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat.

No és tan sols espectacular la façana exterior, sinó que l’interior és de gran bellesa. A la part superior, es pot visitar la sala de festes on antigament es reunien els consellers, amb maquetes de vaixells penjades del sostre. En el soterrani de l’Ajuntament podem visitar la bodega més antiga d’Alemanya, el Ratskeller, actual restaurant que data de 1409.

Un dels símbols de la ciutat és l’estàtua de bronze dels músics de Bremen, ubicada al costat de l’Ajuntament, basada en el popular conte dels germans Grimm. Ja és tradició demanar un desig tocant les potes de l’ase. Tant l’estàtua com l’Ajuntament es troben a la Markplatz, la principal plaça de la ciutat i centre neuràlgic per excel·lència que, a més a més, acull la Catedral de San Pere.

En aquest espai és també on s’ubica l’estàtua de Roland, símbol de la llibertat i dels drets de la ciutat i també Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. El barri de Schnoor és especialment interessant, ja que transcorre per la vora del riu Weser i compta amb gran varietat d’antics tallers artesanals, botigues i típics cafès i restaurants. És interessant de fer un passeig pel carrer Böttcherstraße, una avinguda amb notables exemples expressionistes. També, el passeig marítim de Schlachte, un espai per gaudir a l’aire lliure. Per últim la zona de moda és a la Überseestad, antic barri obrer d’ambient portuari.

Informació útil

POBLACIÓ
Més de mig milió d’habitants a l’estat de Bremen.
UBICACIÓ
La ciutat es troba al nord-est d’Alemanya i forma part, juntament amb el port de Bremerhaven, l’Estat de Bremen, un dels 16 Land de la República Federal d’Alemanya. Limita amb els Land de la Baixa Saxònia.
GEOGRAFIA
El riu Weser creua la ciutat de sud-est i a nord-oest. Precisament, és a Bremen on el riu pren el màxim eixamplament abans de la desembocadura a la Mar del Nord. És per a això que el riu, al pas per la ciutat és navegable i per això compta amb un important port.
CLIMA
Bremen és una ciutat plujosa, fins i tot a l’estiu. Els hiverns són freds, amb temperatures que sovint no arriben als 0 graus; mentre que els estius són entre frescos i agradables.
CUINA
La gastronomia de la zona està en consonància amb el clima i consisteix en plats consistents. El Klaben, un tipus de pastís, és un dels plats més populars, que es consumeix generalment a l’hiverbn. També cal esmentar el Wickelkuchen, una espècie de pa amb diversos farcits. Cal tastar també els Babbeler, una espècie de caramels mentolat.
COMUNICACIONS
Bremen compta amb un aeroport proper que dóna servei, a través de la companyia Ryanair, entre Girona i la ciutat alemanya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here