La UDEF ha registrat domicilis i despatxos de l’expresident i del seu primogènit

Jordi Pujol Ferrusola passarà la nit a la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). De moment hi passarà una nit i no se sap si demà es quedarà aquí o serà traslladat a Soto del Real, segons han confirmat fonts penitènciaries a l’ACN.

Pujol Ferrusola ha presenciat alguns dels escorcolls que durant prop de set hores s’han practicat aquest dimecres en domicilis i despatxos familiars i després ha estat traslladat a la Verneda. La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha registrat al llarg d’aquest matí el despatx que el primogènit té al carrer de Ganduxer; el domicili de l’expresident Jordi Pujol a la Ronda del General Mitre; el seu despatx al carrer de Calàbria –l’expresident hi estava present acompanyat de l’advocat Albert Carrillo– i la casa de la família a Queralbs (Ripollès). En aquest escorcoll, hi estava present una de les filles de l’expresident, Marta Pujol Ferrusola.

Els escorcolls s’han fet per ordre del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, just el dia després que decretés presó sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola perquè, al seu parer, ha seguit desenvolupant les presumptes activitats delictives per les quals se l’investiga.El fill gran de l’expresident va ingressar a última hora de la nit d’aquest dimecres a la presó de Soto del Real a Madrid, però de moment hi ha estat poques hores, ja que de matinada ha estat traslladat a Barcelona per estar present a algun dels quatre escorcolls que s’han fet.

Així, hauria estat present al registre de l’oficina que té al carrer Ganduxer de Barcelona.El jutge de l’Audiència Nacional busca amb aquests escorcolls nova documentació que certifiqui que el primogènit dels Pujol “ha continuat fent tota mena d’activitats comptables, bancàries” i d’altres tipus “a través de la utilització de socis, amics i testaferros” per ocultar fons i posar-los “fora de l’abast dels tribunals”, segons recollia aquest dimarts en la interlocutòria que va decretar la presó sense fiança.

De la Mata va cridar a declarar el fill gran dels Pujol per tercera vegada després que un informe de la UDEF advertís que havia ocultat 30 MEUR des de l’inici de la investigació, el 2012.En l’escrit, també s’indica que Jordi Pujol Ferrusola “segueix mantenint contactes amb diferents persones, amics o membres de la seva família per orquestrar versions, armar coartades i aconseguir evitar l’aportació de mitjans de prova a la causa”.

Entre les operacions que cita el jutge, hi ha una “clara operació de blanqueig per ocultar béns a l’abast de la justícia” consistent en la compra d’una companyia al Panamà, Kopeland Foundation, “a la que va traspassar tots els seus saldos a Andorra” i a la qual va situar la seva mare, Marta Ferrusola, “per ajudar-la a ocultar també els seus béns”.

Posteriorment, segons el jutge, va enviar tots els diners a Mèxic, “evitant que la justícia espanyola embargués cautelarment 2.435.000 euros mitjançant aquesta operació”.La presó de Brians 1 és el centre on ingressen els presos preventius de tota la demarcació de Barcelona des que el febrer es va iniciar el tancament de la Model.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here