Les noves instal·lacions, que han suposat una inversió de 6 milions d’euros, donaran feina a 37 persones entre enginyers, tècnics i comercials

El fabricant català Scutum ha inaugurat aquest dimecres a Molins de Rei (Baix Llobregat) la seva nova factoria amb capacitat per fabricar 10.000 motos elèctriques i 12.000 bateries a l’any duplicant la seva producció actual. La planta, que ha suposat una inversió de 6 milions d’euros i és la primera d’Europa dedicada exclusivament a la fabricació d’aquest tipus de vehicles, donarà feina a 37 persones entre enginyers, tècnics i comercials.

Segons ha explicat el CEO de la companyia, Carlos Sotelo, la nova factoria vol donar resposta al fort increment de les vendes els últims anys. De fet, el fabricant català, líder de vendes a l’Estat amb un 40% de la quota de mercat, va tancar el 2016 amb un increment de les vendes del 255% respecte l’any anterior. Les noves instal·lacions de Molins de Rei substituiran les actuals d’Esplugues de Llobregat que acolliran el departament d’I+D.

La inauguració de la nova fàbrica d’Scutum, que a partir d’ara passarà a dir-se Silence, la denominació que ja utilitza al mercat internacional, ha comptat amb la presència del seu fundador i CEO, Carlos Sotelo; el Director Gerent de AEDIVE, Arturo Pérez de Lucía; la Directora General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya i Consellera Delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu; i l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramón Casals, entre d’altres.

A dia d’avui, el fabricant català té presència a 14 països d’arreu del món com ara França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos, Portugal, Mèxic, Austràlia o Tahití, entre d’altres. Un llistat en continu creixement que, segons la companyia, requerirà de mà d’obra altament qualificada en els processos de fabricació i desenvolupament en la nova planta de Molins de Rei.

La fàbrica, dissenyada amb els seus colors corporatius, verd i blanc, compta amb línies de muntatge i subconjunts, i un punt de control de qualitat amb banc de proves, en el que tècnics i enginyers comproven que els escúters acabats estiguin en perfecte estat per a circular i amb totes les garanties. A més, disposa d’una zona de muntatge de bateries inèdita a Europa. Les noves instal·lacions també compten amb oficines comercials i de màrqueting, un magatzem de vehicles, un altre d’hermètic per a les cel·les de les bateries, aparcament i una zona exterior de càrrega de vehicles elèctrics.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here