L’alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, ha entregat el distintiu a la seva germana Mireia

L’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat aquest dimecres en un Ple extraordinari nomenar l’exministra de Defensa Carme Chacón, morta el passat 9 d’abril als 46 anys, com Filla Predilecta a títol pòstum.

L’alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, que ha fet entrega del distintiu i el pergamí del títol a la seva germana Mireia, ha destacat que amb aquesta distinció, que s’entrega per primer cop des de la restauració democràtica, “es vol homenatjar i distingir a una de les ciutadanes més il·lustres i universals que ha tingut Esplugues”. Díaz també ha recordat que amb el seu “compromís”, Chacón ha contribuït a avançar cap a una societat més igualitària trencant sostres de vidre i reivindicant sempre els drets de les dones.

La distinció s’ha aprovat amb els vots a favor de PSC, C’s, ERC, PP, PDeCAT, CE i la regidora no adscrita i l’abstenció d’ICV. La CUP no ha assistit al Ple extraordinari.Entre el públic assistent a l’acte hi havia, entre d’altres, els alcaldes de Sant Feliu i Sant Just Desvern, Jordi San José i Josep Perpinyà, el president de Pimec, Josep Gonzàlez, o Francesc Castellana, president de la Fundació Utopia del Baix Llobregat.

Aquest títol és un dels màxims reconeixements previstos al Llibre d’honors municipal, en reconeixement a persones nascudes a la ciutat que hagin destacat per mèrits personals i professionals i és la primera vegada que s’atorga en democràcia a Esplugues.

Amb el títol pòstum que s’ha concedit a Carme Chacón, la ciutat que la va veure néixer i créixer li ha volgut reconèixer la seva àmplia i intensa trajectòria política, que es va iniciar a Esplugues l’any 1999, quan va entrar de regidora pel PSC quan tenia 28 anys i va assumir altes responsabilitats a nivell de l’Estat, primer com a vicepresidenta del Congrés de Diputats i, més tard, com a ministra d’Habitatge i ministra de Defensa en el Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero, sent la primera dona que assumia aquest càrrec. A nivell municipal, Carme Chacón fou primera tinenta d’Alcaldia des del 1999 fins al 2003, legislatura en què va assumir les responsabilitats de les àrees de Serveis Econòmics, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana, mentre ho compatibilitzava amb la seva feina de professora de Dret Constitucional a la Universitat de Girona.

La legislatura del 2003-2007 va compatibilitzar la seva responsabilitat com a regidora de l’equip de govern amb la vicepresidència del Congrés de Diputats.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here