Arran dels últims esdeveniments, l’ajuntament de la capital de la comarca ha expressat el seu posicionament davant la manifestació convocada pel partit Democracia Nacional, d’aquest dissabte 8 de juliol, contra el trasllat d’un centre de culte islàmic del barri centre de Sant Feliu, al barri de Can Calders 

Finalment, la Generalitat ha autoritzat per a aquesta tarda a Sant Feliu de Llobregat, la convocatòria d’una manifestació que té com a objecte “mostrar la disconformitat amb l’emplaçament de la Mesquita de Sant Feliu de Llobregat”. Malgrat els informes aportats per l’Ajuntament, la manifestació es durà a terme.

L’Ajuntament considera que aquesta manifestació “ha estat impulsada per grups extremistes i xenòfobs externs a Sant Feliu, i per aquesta raó demana a la ciutadania que no hi doni suport, ja que se celebra amb la única finalitat de trencar la convivència a la nostra ciutat, promou la intolerància i va en contra dels drets dels santfeliuencs i santfeliuenques”.

L’Ajuntament ha volgut deixar clar mitjançant un comunicat, que es tracta del trasllat del centre de culte que funciona des de des fa 14 anys al barri Centre on mai hi ha hagut problemes amb el veïnat i que ara ha sol·licitat llicència per traslladar-se al barri de Can Calders. 

D’altra banda, els centres de culte no són equipaments públics. Són equipaments privats impulsats per una determinada entitat i existeix una normativa que estableix quins són els requisits per a l’obertura d’un centre de culte. Es tracta d’un procediment reglat, i si un centre reuneix els requisits, com és el cas, l’Ajuntament té l’obligació de concedir la llicència.

El comunicat també recorda la unanimitat de tots els grups del Ple, que en aquest mes de juny van donar suport sense fissures al manifest “Sant Feliu per la convivència i contra el racisme“.

Finalment, l’Ajuntament es compromet a “treballar amb la comunitat i amb el veïnat, per buscar mecanismes per garantir la convivència al barri de Can Calders, i fer el que es consideri necessari per a que no es trenqui la convivència a Sant Feliu”.

L’Ajuntament es presentarà com a acusació particular davant l’agressió xenòfoba a un santfeliuenc
El diumenge 2 de juliol un ciutadà de Sant Feliu va ser víctima d’una agressió xenòfoba al barri de Can Calders, de la que en va resultar ferit de caràcter lleu. Les persones agressores van ser detingudes per la Policia.

L’Ajuntament considera intolerable aquest fet “que atempta clarament contra la convivència, i per aquesta raó es presentarà com a acusació particular”.

El comunicat finalitza sentenciant que “amb fets com aquest els grups d’extrema dreta pretenen difondre les seves idees obertament feixistes, xenòfobes i discriminatòries, contràries al sentir de la gent de Sant Feliu i a la convivència i la cohesió social de la nostra ciutat”.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here