Fórmules diverses però un mateix significat: ahir hi va haver un punt d’inflexió. Els ajuntaments de la comarca estan responent a la crida de la Taula per la Democràcia -de la que formen part sindicats i entitats- que demana que, com a repulsa davant “la intervenció desproporcionada dels cossos de seguretat de l’Estat” les institucions locals se sumin a l'”Aturada de País” de demà 

Sant Just Desvern

L’Ajuntament de Sant Just Desvern se suma a la ATURADA de demà, 3 d’octubre, promoguda per la Taula per la Democràcia, on hi ha sindicats, entitats i col·lectius. L’objectiu és protestar contra l’actuació policial desproporcionada d’aquest passat diumenge 1 d’octubre.

De cara a la jornada de dimarts, l’Ajuntament ha aprovat un Decret on es garanteixen els serveis mínims a l’Oficina de Gestió Integrada, a Serveis Socials, a l’Escola Bressol Marrecs. La resta de serveis no es prestaran, donant compliment a la convocatòria. L’activitat institucional també queda aturada, el que comporta l’anul·lació d’actes convocats com els que estaven previstos per a la Setmana del Cor. 

Sant Feliu de Llobregat 

L’Ajuntament suspèn l’activitat municipal a causa de la situació d’excepcionalitat i decreta serveis mínims

En previsió de les afectacions de la vaga convocada per demà dimarts 3 d’octubre, l’ajuntament anul·la l’activitat municipal prevista per a aquest dia.

Entre aquestes anul·lacions cal destacar la de les regidories de barri i les sessions informatives sobre el procés participatiu “Click i Pala” sobre les obres d’estiu 2018, que es posposaran a la setmana vinent. Aviat s’informarà de les noves dates.

També informem que per garantir el dret de vaga de tots els treballadors i treballadores, alguns serveis de l’ajuntament poden quedar afectats.

L’Ajuntament garantirà, en tot cas uns serveis mínims, que han acordat amb les seccions sindicals de CCOO, UGT i USOC:

  • En les Escoles Bressol Municipals (EBM):

En l’ EBM FÀBREGAS, 1 persona de l’Equip directiu i 3 educadores.

En l’ EBM PATUFET, 1 persona de l’Equip directiu i 3 educadores.

En l’ EBM TAMBOR, 1 persona de l’Equip directiu i 2 educadores.

En l’ EBM GINESTA: 1 persona de l’Equip directiu i 3 educadores.

  • En l’Escola Municipal de Música: 1 persona de l’Equip directiu i 5 persones de l’equip docent.
  • En l’ Oficina d’Atenció a la Ciutadania: 2 persones al matí i 2 persones a la tarda.
  • En el Servei de Manteniment de la ciutat: 1 lampista o electricista i 2 paletes.
  • En la Policia Local, en cas d’assemblea: 1 operador i una patrulla integrada per un caporal i un agent.
  • En el Departament d’Informàtica: 1 persona al matí i 1 persona a la tarda.

Olesa de Montserrat 

L’Ajuntament d’Olesa decreta serveis mínims per la vaga general del 3-O. La Policia Local operarà amb normalitat el dia de la vaga i tres persones estaran a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per atendre les trucades, recepció i registre de documentació.

Atès els fets ocorreguts el dia 1 d’octubre, l’Ajuntament d’Olesa ha decretat uns serveis mínims aquest dimarts davant la convocatòria de vaga efectuada pels sindicats més representatius en l’àmbit de Catalunya i de l’Ajuntament. Els serveis mínims per cobrir les emergències són els que estan establerts per conveni i afecten a les àrees d’Informàtica, servei d’Atenció Ciutadana, l’emissora municipal d’Olesa Ràdio, Serveis Socials i la Brigada d’Obres i Serveis.

Els serveis que s’han d’acomplir per evitar un perjudici pels olesans contemplen a la policia local, que ha de treballar com habitualment; l’oficina d’atenció al ciutadà, on hi haurà tres persones com a mínim; a Olesa Ràdio on hi haurà un tècnic i un periodista.

També hi haurà àrees de l’Ajuntament que demà dimarts, el dia en el que està convocada la vaga general, disposaran d’alguns treballadors de guàrdia per intervenir en cas d’emergència. És el cas de Serveis Socials, on es farà la prestació de servei de guàrdia no presencial d’un educador o assistent social per l’atenció de serveis urgents; la Brigada Municipal, on hi haurà un mínim de tres persones; i Tecnologies de la Informació i la Comunicació, on una persona prestarà el servei de guàrdia no presencial.

En aquestes i altres regidories de l’administració olesana hi haurà dimarts més o menys activitat depenent del seguiment que els treballadors facin de la jornada de protesta. Tot i que cap la possibilitat que els ciutadans puguin realitzar els tràmits que desitgin, des de l’Ajuntament es recomana que si no és res urgent els olesans es dirigeixin un altre dia a l’Ajuntament, per evitar trobar-se amb què han de tornar un altre cop.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here