Fa dues setmanes el Baix Llobregat perdia un dels tres representants a l’acadèmia d’Operación Triunfo, doncs la gavanenca Nerea Rodríguez quedava eliminada del concurs. Des d’avui, torna a incrementar la influència baixllobregatina. El cantant Nil Moliner (Sant Feliu de Llobregat) ha estat seleccionat com un dels compositors que veuran la seva cançó interpretada per un concursant del programa i que optarà a representar Espanya a Eurovisió.

De fet, l’intèrpret de la lletra de Moliner serà el pratenc Alfred Garcia. Tot plegat, més del Baix que el Pota Blava. La cançó es titula ‘Que nos sigan las luces’ i serà part de la propera gala d’OT, on cada concursant cantarà un tema original amb l’objectiu de ser el seleccionat de Televisió Espanyola per optar a ser l’abanderat nacional al concurs de cant europeu.

Nil Moliner ha aconseguit la selecció d’aquest tema després d’haver estat escollit entre “més de 200 propostes de lletres inèdites” enviades al programa. I ara, després de l’assignació de l’intèrpret, ha de col·laborar amb Alfred per acabar d’ajustar la presentació de ‘Que nos sigan las luces’. Avui, en la línia de bona sintonia dominant, el compositor i el concursant s’han mostrat encantats amb l’elecció final, tant de la lletra, com de la veu.

La gala europeista serà el proper dilluns 29 de gener i d’allà sortirà un més que ferm candidat a representar a Espanya. Els cinc concursants restants, entre els que hi és la santclimentina Aitana Ocaña, cantaran una cançó individual, una a mode duet i una entre tots. I d’aquests 9 temes en total, sortirà el guanyador de la nit i aspirant a Eurovisió. Aitana, per la seva banda, interpretarà ‘Arde’, de la component de Sweet California, Alba Reig.

En l’àmbit dels duets, Alfred ha estat emparellat amb la seva companya sentimental Amaia Romero i posaran veu a ‘Tu canción’, de Raúl Gómez . D’altra banda, la representant de Sant Climent de Llobregat compartirà escenari amb Ana Guerra cantant ‘Chico malo’, de Morgan i Simms. I, de manera conjunta, els cinc concursants afrontaran el tema composat per aquesta edició d’OT, ‘Camina’.

Els llums de Moliner

Segons ha explicat al mateix programa de TVE el propi autor de la lletra, ‘Que nos sigan las luces’ busca explorar “el món interior i la soledat” des d’un toc “pop-rock”. Per a Moliner, que ha començat una potent carrera en solitari després de dos treballs amb el grup Cybee, el tema és un cant a com “conèixer-nos bé és la clau per sobreposar-nos a allò dolent”.

A més, ha celebrat que Alfred Garcia, veí de la comarca, sigui qui canti la seva cançó perquè és “un noi que transmet moltíssim i té una energia que no se l’acaba”. Així, els dos músics treballaran durant els propers dies en una forma definitiva del tema, del que ja han anunciat que tenen “arranjaments pensats”. Es confirma així la connexió i influència indisputable del Baix Llobregat en una edició que comptarà amb dos representants de la comarca entre els finalistes de la gala del 5 de febrer.

Si vols consultar la lletra completa:

‘QUE NOS SIGAN LAS LUCES’ – Alfred (Autor: Nil Moliner)

SOY DE ESAS PERSONAS

QUE LO PIERDEN TODO

Y LUEGO SE ARREPIENTEN

LLORANDO Y NO SABEN CÓMO

SOMOS LA CERTEZA DE LA VIDA

ESPERANDO LA SALIDA

ESPERANDO LA CANCIÓN

SOY DE ESAS PERSONAS

QUE LO PIERDEN TODO

QUE VAN ANDANDO SOLAS

CALLANDO Y NO SABEN CÓMO

SACANDO LAS HERIDAS DE MI CORAZÓN

APRENDIENDO A CALMARME EN LA EMOCIÓN

DESTROZANDO LA SALIDA PARA VER QUE NO ES REAL

QUE NO SURJAN LOS PROBLEMAS

CUANDO CALLA LA CIUDAD

QUE NOS SIGAN LAS LUCES

QUE NOS SIGAN LAS LUCES

VEN, PONTE CERCA DE LA PUERTA

QUE QUIERO DIBUJAR TU ROSTRO

SIN QUE TE DES CUENTA

VEN, VEN Y ACÉRCAME LA OREJA

QUE QUIERO SUSURRARTE MIL CANCIONES SI ME DEJAS

QUIERO QUE ME CREAS

QUE TENGAS EN CUENTA

QUIERO HOY CENAR CONTIGO

Y APAGAR LAS VELAS

MAÑANA AL DESPERTARNOS ABRAZARTE

DESNUDARNOS, DEDICARNOS ESE BAILE

DESTROZANDO LA SALIDA COMO SI FUERA UN ANIMAL

QUE NO SURJAN LOS PROBLEMAS

Y LLOREMOS DE VERDAD

QUE NOS SIGAN LAS LUCES

QUE NOS SIGAN LAS LUCES

VEN, PONTE CERCA DE LA PUERTA

QUE QUIERO DIBUJAR TU ROSTRO

SIN QUE TE DES CUENTA

VEN, VEN Y ACÉRCAME LA OREJA

QUE QUIERO SUSURRARTE MIL CANCIONES SI ME DEJAS

COMO SI FUERA UN ANIMAL

DESTROZANDO ESA PUERTA

PARA NO VOLVER A ENTRAR

 

Foto: RTVE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here