El Carnaval, la festa de la disbauxa, de la diversió, de l’alegria, de posar el món cap per avall, ja està molt a prop i a Sant Joan Despí està tot a punt per rebre en Joan Despitoltes, el nostre Rei Carnestoltes, que enguany ha volgut que la ciutat s’inundi de colors, trencadís i formes de bogeria

En Joan Despitoltes arribarà dijous 8 de febrer, a les 17.30 hores, a la plaça de l’Àrea de Serveis a la Persona (avinguda de Barcelona, 41). Hi haurà música i ball per celebrar que en Despítoltes pren possessió de la ciutat. Per a l’ocasió, vol veure tothom amb el cap decorat, amb barret, cara pintada o pentinat atrevit. I no us oblideu de portar l’entrepà de truita per berenar.

Dissabte 10 serà el dia de la Gran Rua de Carnaval, amb la participació d’una quinzena de comparses amb disfresses d’allò més espectaculars i originals. Les comparses es concentraran a les 16.15 hores a la rambla de Josep Maria Jujol, des d’on sortirà la rua a les 17 hores. En aquesta edició, coincidint amb els preparatius per commemorar un any dedicat a l’arquitecte Josep Maria Jujol, tant la carrossa d’en Joan Despítoltes com la façana de l’Ajuntament estaran decorades amb motius modernistes.

Si aneu amb disfressa i us ve de gust acompanyar la rua, cal que ho comuniqueu a l’Ajuntament, per temes de seguretat, abans del 8 de febrer, a l’Àrea de Serveis a la Persona (telèfon 934770051), i que us situeu al darrere de la carrossa del Carnestoltes, que és l’última. La rua acabarà amb una festa, ball, música i confeti, al parc de la Fontsanta. Durant la rua poden haver-hi afectacions de trànsit i en els transports públics.

I el dissabte 10 a la nit, el poliesportiu del Mig acollirà la Gran Festa Jove de Carnaval, amb sessió del Dj Adrià Ortega, director del programa ADN de Los 40 Principales, i amb Dj Lady Evelyn. Durant la festa es donaran premis a les millors disfresses individual, de parella o trio, i de grup. Hi haurà un servei d’autocar gratuït d’anada i tornada, amb parada als barris de Les Planes, Residencial Sant Joan, Pla del Vent-Torreblanca i Centre. Les entrades ja estan exhaurides.

El programa de Carnaval està farcit d’altres activitats com els balls de carnaval per a la gent gran: el dia 8, a les 17 hores, al Centre Cívic Les Planes; i el dia 9, a les 17 hores, al Foment Cultural. Per la seva banda, al Casal de Joves El Bulevard hi haurà festa grossa el divendres 9, a les 22.30 hores, amb zumba i concurs de disfresses de temàtica retro anys 80 i 90. I els més petits tenen una cita el diumenge 11, a les 18 hores, al poliesportiu del Mig, a la Festa de Carnaval Infantil, amb grup d’animació i concurs de disfresses infantil i d’adults.

Set dies de xerinola i alegria que tindran com a colofó la Gran festa final i acomiadament a Joan Despitoltes. Serà dimecres 14, a les 17.30 hores, a la plaça del Mercat, al barri de Les Planes. El nostre rei tindrà un acomiadament ben esbojarrat, amb música, ball, sorpreses i una sardinada popular.

Itinerari de la rua

Sortida de la rambla Josep Maria Jujol, a les 17h

Carrer Frederic Casas

Camí del Mig

Carrer Jacint Verdaguer

Carrer Bon Viatge

Avinguda Barcelona

Carrer Gran Capità

Carrer Sant Antoni

Carrer Mare de Déu de la Mercè

Carrer Àngel Guimerà

Carrer J.F. Kennedy

Plaça Espanya

Carrer Joan Maragall

Plaça Sant Joan

Carrer Marquès de Monistrol

Carrer Fontsanta

Cloenda al Parc de la Fontsanta

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here