Les negociacions s’han allargat fins la matinada i la plantilla ha ratificat el pacte en assemblea aquest divendres

Els treballadors d’Indústries Titan del Prat de Llobregat van arribar finalment a un acord amb l’empresa per aturar els acomiadaments que es venien produint des de l’any passat. Segons han explicat fonts sindicals a l’ACN, la companyia hauria garantit la “pau social” durant els pròxims dos anys i tres mesos i manté obertes les converses amb els representants dels treballadors per afrontar l’estratègia de futur.

L’acord, al que es va arribar dijous de matinada, va ser posteriorment ratificat per l’assemblea de treballadors divendres passat. D’altra banda, la companyia hauria accedit també a readmetre a tres dels nou treballadors que van ser víctimes dels acomiadaments no pactats i que havien sol·licitat la seva reincorporació a l’empresa.

El conflicte laboral a la històrica Titanlux ha arribat, per ara, a la seva fi. Després de dos mesos de mobilitzacions, treballadors i empresa han arribat finalment a un acord que acaba amb les jornades de vaga de 24 hores que s’havien començat a fer aquesta mateixa setmana i també amb el pla d’acomiadaments previst per l’empresa.

Els sindicats expliquen que malgrat no hi havia cap xifra concretada, la sospita era que l’empresa continuaria retallant la plantilla per assolir el seu objectiu de reducció de la massa salarial. Ara això queda parat i es garanteix la “pau social” a la planta durant almenys dos anys i tres mesos.

D’altra banda, els sindicats es feliciten també per haver aconseguit la readmissió dels treballadors acomiadats “unilateralment”, que era, diuen, un dels principals objectius. El 2017 Titan va reduir la plantilla en 74 treballadors amb baixes voluntàries i nou acomiadaments no pactats. D’aquests, tres volien tornar i ara seran readmesos.

La mobilització dels treballadors va començar el mes de novembre, amb algunes aturades parcials fins a final d’any. Davant el fracàs de les negociacions que es donava en aquell moment, la plantilla va acordar passar a les aturades totals de 24h, que havien començat la setmana passada. L’acord també posa fi a les protestes.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here