A l’inici del passat ple municipal, l’alcaldessa de Corbera, Rosa Boladeras, va anunciar la voluntat dels regidors del PDeCAT de deixar l’equip de govern

El regidor del PDeCAT, Pol Ejarque, va prendre la paraula i va confirmar que deixaven el govern municipal i que convidaven a la resta de forces sobiranistes (ERC, CUP i ICV-EUA) a fer efectiva una moció de censura contra el govern format per PSC, MpC i GIU.

Els regidors de la CUP i d’ERC van mostrar la seva sorpresa per l’anunci del regidor del PDeCAT i es van comprometre a consultar amb les seves bases sobre la possibilitat de fer la moció de censura. El regidor d’ICV-EUA també va fer pública la seva predisposició a formar part d’un bloc sobiranista.

L’alcaldessa va expressar aleshores el seu disgust pel trencament del pacte, signat el dia 24 de gener i va lamentar que els regidors del PDeCAT faltessin a la seva paraula i al seu compromís.

El passat ple del 27 de març, no era una ple qualsevol, ja que estava previst aprovar-hi els pressupostos de 2018, abans que el regidor del PDeCAT anunciés que la seva formació abandonava el govern municipal.

Segons informa l’Ajuntament de Corbera, aquesta decisió havia estat comunicada a l’alcaldessa Rosa Boladeras, tan sols 3 minuts abans d’iniciar-se la sessió. A més, davant del Plenari, el regidor Ejarque va manifestar la seva voluntat d’encapçalar una moció de censura, per a la qual va demanar la implicació de la resta de forces polítiques de l’oposició.

El PDeCAT ha trencat l’acord escassos dos mesos després d’haver-se ofert per entrar al govern per tal de “garantir la governabilitat del nostre municipi perquè ens trobem en uns moments que demanen de molta responsabilitat i generositat. Corbera no es pot aturar per les divergències ideològiques dels partits que són dipositaris de la confiança de la ciutadania”, asseguraven en l’acord subscrit.

“Considero aquesta actuació del regidor Pol Ejarque absolutament irresponsable i sense sentit. La política no és un joc i els acords són per a complir-los”, afirma Rosa Boladeras. “Aquesta situació només fa que perjudicar Corbera i la seva ciutadania”.

Els regidors i les regidores del govern municipal, pertanyents al Partit dels Socialistes (PSC), al Moviment pel Canvi (MpC) i al Grup Independent d’Urbanitzacions (GIU) s’han reorganitzat per continuar treballant, adoptant el mateix organigrama del novembre passat. Aleshores, va ser Esquerra Republicana qui va trencar el pacte per la mateixa raó.

Font: Ajuntament de Corbera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here