Laia Sanz ha saldat amb èxit la seva participació al Merzouga Ral·li. La pilot de Soficat Xerox ha acabat en 14è lloc de la general en motos i, el més important, ha pogut entrenar durant molts quilòmetres al manillar de la KTM 450 Rally. La de Corbera s’ha vist relegada aquest divendres fins a la 29a plaça de l’etapa per culpa d’una caiguda sense conseqüències físiques

La cinquena i última jornada s’iniciava amb l’espectacular sortida a l’estil motocròs que ha provocat un sobresalt per a Laia Sanz en forma de caiguda lleu. “Només sortir, he anat a terra i un altre pilot m’ha caigut a sobre. No m’he fet mal, però se m’ha torçat el suport del llibre de ruta i una maneta … així que he decidit agafar-me l’etapa amb tranquil·litat. Em sap greu perquè m’hagués agradat acabar aquesta carrera amb un bon resultat parcial “, explicava la baixllobregatina.

Al final del dia, Laia Sanz ha marcat el 29è millor registre, 44’54 “a 6’42” del vencedor. En la classificació general ha acabat dins del top 15, tot i veure’s perjudicada per la decisió de l’organització de prendre els temps de l’etapa d’ahir al quilòmetre 224 en lloc de fer-ho a la línia de meta, on va ser 5ª. Tot això, perquè diversos participants van reclamar que hi havia un error en el llibre de ruta.

“Considero aquesta decisió molt injusta per als pilots que sí que vam trobar el camí correcte. Aquest cop no m’importa gaire perquè no em jugava cap resultat, però reconec que estableix un mal precedent ja que el primer dia ens vam perdre diversos corredors i ningú ens va tornar el temps “, recorda.

Malgrat aquesta controvertida mesura, la 18 vegades campiona del món ha finalitzat el Merzouga Rally 2018 en un bon lloc: 14a absoluta amb un registre acumulat de 15h 23’19 “, a 1h 54 ‘del guanyador i a poc més de 53 minuts del top 10.

“Estic satisfeta perquè aquests dies hem provat diverses coses, sobretot les suspensions. En no poder fer el test previ, he hagut d’anar provant sobre la marxa i en carrera costa una mica, perquè si hi ha alguna cosa que no t’agrada has de fer tota l’etapa, sense possibilitat de canviar. Crec que de totes maneres ha estat molt positiu i vull agrair a l’equip el gran treball que han realitzat “, explicava la pilot de Soficat Xerox i el KTM Factory Racing Team.

Font: laiasanz.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here