El mes de maig ha arribat farcit de curses malgrat el clima encara no acompanya del tot. Aquest diumenge se celebra la 19a Cursa Delta Prat, organitzada pel Periòdic Delta i el Pratenc Associació d’Atletisme. També se celebra la 20a Cursa de Martorell, que ha superat les 600 persones inscrites

La cursa de Martorell

La 20a Cursa de Martorell superarà els 600 participants. El Martorell Atlètic Club (MAC) i l’Ajuntament de Martorell ultimen els detalls per a la prova, que se celebrarà aquest diumenge. La sortida (10.00h) i l’arribada seran al carrer Josep Vilar. La prova inclou les modalitats de 5 i 10 quilòmetres, en un circuit més urbà.

La cursa compta amb un circuit de cinc quilòmetres al qual es donaran una o dues voltes en funció de si es participa en la cursa de 5 o 10 quilòmetres. Després de la sortida al carrer Josep Vilar, el traçat pujarà pel carrer Sant Sebastià i l’avinguda Can Cases. Els corredors seguiran per l’avinguda Compte de Llobregat, un dels carrers més llargs per on es passarà. La cursa avançarà fins la plaça Frederic Duran fins arribar al carrer Doctor Francesc Massana i la plaça del Vi.

El gruix de corredors avançarà fins al barri de Buenos Aires per la plaça Rosa dels Vents, Felix Duran i Canyameres i enfilarà fins al barri de Camí Fondo. La cursa creuarà la Rambla de les Bòbiles i tornarà fins al barri Torrent de Llops, baixarà per l’Avinguda Francesc Riera. A la rotonda entre els carrers Pep Ventura i Pintor Fortuny, el circuit tornarà a Josep Vilar i seguirà la cursa de 10 quilòmetres una volta més o clourà en el cas de la de 5.

A manca d’un dia per tancar el termini d’inscripció, l’organització va informar que es preveia la participació d’uns 600 corredors. En l’edició anterior, van superar-se els 850 inscrits.

Carles Castillejo, padrí de la prova

L’atleta Carles Castillejo, campió d’Espanya de 5.000 metres, 10.000 metres, mitja marató i marató i amb quatre participacions als Jocs Olímpics, apadrinarà l’esdeveniment i hi prendrà part per primera vegada. Els guanyadors del curs passat van ser Jaume Leiva (CE I run with Leiva) i Hasna Bahom (FC Barcelona), amb uns temps de 31’20” i 36’16”, respectivament.

Les curses infantils es correran després de les dels adults: a les 11.30h començarà la infantil i cadet, amb un recorregut de 1300 metres, i a les 11.45h serà el torn per als prebenjamins, benjamins i alevins, de 700 metres de traçat.

La cursa del Prat

La 19a edició de la Cursa Delta Prat, organitzada pel Periòdic Delta i el Pratenc Associació d’Atletisme, se celebrarà diumenge 6 de maig a partir de les 9 h. El circuït tornarà a passar per l’avinguda  del Canal, una via en gran part reservada per a vianants i que travessa un important pulmó verd de la ciutat, el parc del Fondo d’en Peixo, mantenint així el circuït modificat l’any 2017 per les obres a l’avinguda del Canal.

A les 10:45 h tindran la sortida sortida les curses infantils, que es desenvoluparan al voltant del CEM Sagnier.

Com a novetat, l’edició d’aquest any oferirà dues curses dins del mateix circuït, a triar entre 5 i 10 km de recorregut.

Presències destacades entre els més de mil inscrits

La Cursa Delta Prat ha superat el miler de registres en el moment de tancar les inscripcions. Entre els partcipants destaca la presència de l’ex atleta internacional i olímpic José Ríos. Una

altra presència destacada de fora de la ciutat serà la del sabadellenc Carles Montllor i la de Míriam Carbonell, atleta de viladecans guanyadora de la prova en tres ocasions. Marta

Castroviejo, de Cerdanyola del Vallès, serà una altra de les “estrelles convidades” forànies. Entre els corredors pratencs figuren Antonio Godoy, que aspira a revalidar el podi més alt obtingut el 2017, i Sergio Enríquez, que posseeix el récord de la prova amb un temps de 31’30”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here