El Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels va acollir el passat divendres 4 de maig la visita oficial de representants de les diferents institucions que col·laboren en la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Entre elles, l’Ajuntament de Castelldefels, però també la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, i l’Ajuntament de Tarragona, ciutat on se celebrarà aquesta competició entre els dies 22 de juny i 1 de juliol d’enguany.

Castelldefels en serà la subseu en les proves de piragüisme (els dies 23 i 24 de juny) i de rem (entre el 28 i el 30 de juny), amb el Canal Olímpic de Catalunya com a escenari, unes instal·lacions on els últims mesos s’hi han realitzat diferents actuacions de millora per acollir la competició.

Les autoritats assistents a la visita del passat divendres van incloure l’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda (PSC), acompanyada pel regidor de Participació Ciutadana, Cultura i Festes, Jordi Maresma (ERC); la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; o l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, entre d’altres.

“Ens fa una especial il·lusió que Castelldefels sigui un dels 16 municipis de Catalunya que acolliran els Jocs Mediterranis. Som la ciutat de l’esport. Amb instal·lacions esportives preparades per acollir competicions de futbol, handbol, bàsquet, piragüisme, rem, entre d’altres. El Canal Olímpic està preparat per practicar i aprendre piragüisme, i altres esports com esquí nàutic o windsurf. Veïns i veïnes de Castelldefels, i visitants d’altres municipis, també s’apropen a la instal·lació per llogar embarcacions com canoes o caiacs, o bé practicar running, anar en bicicleta, etc”, explica l’alcaldessa María Miranda (PSC). “Som conscients que, a nivell esportiu, els Jocs de Tarragona ens permetran tornar a posar el Canal Olímpic en el mapa mundial del piragüisme i el rem. Estem convençuts que seran tot un èxit”, afegeix.

“Per nosaltres la Mediterrània ha de ser un pont de mar blava, que faci propers els pobles de la seva riba des de la solidaritat i la fraternitat. Els Jocs Mediterranis han de ser una oportunitat de visualitzar aquesta relació mil·lenària des dels valors de l’esport i la cultura”, ha explicat el regidor de Cultura i Festes i Participació Ciutadana, Jordi Maresma (ERC).

La instal·lació

El Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels té una làmina d’aigua de 1.250 m. de llarg per 130 m. d’ample i 4 m. de profunditat. La instal·lació en el seu conjunt té 43 hectàrees, de les quals 15 corresponen al canal, i la resta es divideix entre els sistemes d’accés, els camins interns, l’aparcament, zones verdes (15 ha) i els edificis administratius i de vestidors.

El canal va ser construït per l’Institut Català del Sòl, amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, i va comptar amb la participació de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. El 1993, els dos organismes van crear la societat Equacat, SA., que és responsable de gestionar les activitats i els usos de les instal·lacions esportives. A més del piragüisme, en aquest ampliequipament es realitzen altres activitats esportives destinades tant a socis abonats com al públic en general, en particular a les escoles i centres d’ensenyament.

+INFO: Web Jocs Mediterranis

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here