Olesa ha posat el punt i final a la temporada de representacions de La Passió 2018, que ha abaixat el teló aquest dimarts 1 de maig després d’un total de nou sessions

Pocs minuts després de les dues de la tarda del passat dia 1 de maig, i amb l’atenta mirada d’una platea totalment entregada, els centenars d’olesans i olesanes que un dia més feien possible l’espectacle veien tancar-se el teló de La Passió per darrera vegada aquest any.

Mentre els actors i les actrius començaven a acomiadar-se els uns als altres, entre els assistents vinguts d’arreu de Catalunya s’hi comentava la impactant posada en escena del drama sacre olesà i se’n lloava la interpretació dels diversos papers principals.

I és que, ja ho auguraven el president de La Passió, Sam Carrique, i el responsable de l’equip de direcció del muntatge, Ignasi Campmany, a principis de temporada: la gent no hi veuria grans canvis escènics o interpretatius sinó que les principals novetats requeien en el sistema d’assajos, que, segons explicaven, havia permès ajustar encara més tot l’engranatge de la part escènica i tècnica. Tot plegat per configurar un espectacle àgil, amb poques interrupcions entre escenes i amb l’objectiu de dotar l’escena d’un ritme gairebé cinematogràfic. El resultat s’ha notat des de l’estrena de la temporada 2018 fins aquest 1 de maig.

De fet, des de fa uns anys, l’objectiu dels diferents equips de direcció ha estat el de fer més àgil l’espectacle. D’aquí que, mica en mica, s’hagin anat eliminant escenes sense les quals s’ha considerat que l’espectacle era igualment entenedor. De la mateixa manera, durant aquesta temporada s’ha treballant intensament en les transicions, per fer que pràcticament ni es notin.

Aquest any, fins i tot s’ha modificat la dinàmica dels assajos per treballar, conjuntament amb l’equip de tramoia, aquestes transicions. I el resultat d’aquests assajos s’ha notat en les representacions de la temporada 2018, segons afirmava el president de La Passió d’Olesa, Sam Carrique, a mitjans de temporada. “La Passió és un engranatge molt gran, i a la vegada que les interpretacions, la part tècnica s’ha de cuidar molt. I aquest any es nota molt aquesta millora”, assegurava.

La temporada 2018 de La Passió d’Olesa de Montserrat, encara sense xifres oficials d’assistència, ha comptat amb nou representacions, set de les quals en horari de matí (de 10.15 a 14h) i dues en horari de tarda (de 17.30 a 21.15h). I, un cop més, la de Divendres Sant va ser una representació especial, amb un al·licient afegit. A l’igual que l’any passat, es van recuperar per un dia escenes o petits detalls que s’havien representat fa anys i amb el temps s’han deixat de fer. Si l’any passat es va representar el quadre de “La barca”, enguany ha estat l’any per recuperar per un dia el quadre de “El fill de la vídua de Naïm”, al primer acte de l’espectacle.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here