Gavà recupera aquest estiu la bandera blava mentre Castelldefels la revalida un any més

A la comarca del Baix Llobregat, Gavà i Castelldefels son les localitats on onejarà la bandera blava aquest estiu. Pel que fa a Catalunya, 101 platges han obtingut aquest distintiu, 6 més que l’any passat, esdevenint la segona comunitat amb més platges amb bandera blava. Al conjunt de l’estat s’han atorgat banderes blaves a 696 platges, 101 ports esportius i 5 embarcacions turístiques sostenibles.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat excel·lent de l’aigua i de la gestió ambiental.

L’obtenció d’aquest distintiu és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany i de les millores en els sistemes de sanejament en els municipis costaners.

Gavà

El distintiu, que es va rebre per primer cop l’any 2011 onejarà novament a la platja gavanenca

La platja de Gavà recupera aquest estiu la bandera blava segons ha fet saber l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), secció espanyola de la Federació Europea d’Educació Ambiental.

L’Ajuntament de Gavà valora “molt positivament la recuperació d’aquest distintiu que posa de manifest l’esforç i el treball que s’està fent en la gestió de les platges, d’una manera respectuosa amb el medi ambient i la natura”. La bandera blava s’afegeix a d’altres distintius que té la platja gavanenca com ara la Q de Qualitat Turística, el distintiu turístic del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED) i la bandera Ecoplayas.

Castelldefels

La localitat baixllobregatina revalida la Bandera Blava per a tota la platja del municipi

Castelldefels revalida la Bandera Blava per a la totalitat de la seva platja. L’ensenya que en certifica la qualitat ambiental i de serveis onejarà aquest estiu als tres trams de què consta el litoral del municipi. Així ho va donar a conèixer el passat 8 de maig a Madrid l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) –la secció espanyola de la Federació Europea d’Educació Ambiental–, que ha tornat a distingir a tota la platja de Castelldefels amb aquest segell que en valora la qualitat ambiental, la seguretat i la neteja de les instal·lacions.

Castelldefels revalida aquest distintiu per a tota la platja per segon any consecutiu ja que l’any 2016, quan els organismes que atorguen el guardó van fer les seves anàlisis, la platja del Baixador estava afectada per les obres de la tercera fase del passeig Marítim, unes obres impulsades pel ministeri de Foment que van patir un retard en l’execució.

“La platja de Castelldefels és única, i de referència. La joia de la corona de la nostra ciutat. Celebrem obtenir per segon any consecutiu el guardó de la Bandera Blava, que certifica una vegada més la qualitat dels nostres cinc quilòmetres de platges”, expressa l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC). “Seguirem treballant en la mateixa línia, apostant per un model de turisme que combina platja, passeig marítim, ambient familiar, protecció mediambiental, oci i descans dels veïns”.

La platja de Castelldefels compta a més amb quatre punts de mostreig de la qualitat de l’aigua. Aquesta informació és actualitzada cada setmana segons la informació proporcionada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A més de les tres banderes blaves, la platja té altres certificats que en confirmen la qualitat: Biosphere, Ecoplayas, «Q» de Qualitat, i ISO 9001.

Font: Ajuntament de Gavà i Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here