El col·lectiu ciutadà de suport als professors de l’IES El Palau investigats ha fet avui un pas més enllà. Amb la lectura d’un manifest, en català i en castellà, ha donat veu a les mares i pares d’alumnes que volien denunciar la situació d’assetjament que estan vivint els docents de l’institut santandreuenc.

En una roda de premsa plena a vessar a la sala gran de les Escoles Velles, a Sant Andreu de la Barca, la comunitat de familiars d’alumnes ha negat que al poble baixllobregatí “s’adoctrini”. A la vegada, s’han mostrat preocupats pel funcionament corrent de l’institut i han ofert tot el seu “recolzament” pel personal que fa possible el dia a dia escolar, tot i les circumstàncies.

S’ha aprofitat també, seguint amb el contingut del manifest, per condemnar la via judicial escollida: “Creiem que aquest assumpte s’hauria de tractar des del propi insitut”. Una via, la judicial, que ha portat directament a 9 professors a ser denunciats per la fiscalia de Delictes d’Odi sense que mai pressentessin cap queixa a “inspecció educativa” tot i la invitació a fer-ho. Ho explicava el Síndic de Greuges, que titllava de “desorbitant i inadequada” la via penal en comptes de l’administrativa.

De la mateixa manera, el text de la comunitat Suport a El Palau ha rebutjat la presència constant de mitjans de comunicació al voltant del centre educatiu “per preservar la intimitat de l’alumnat”. També s’ha criticat la cobertura mediàtica del cas en la seva forma, catalogant-la de “persecució” contra els professors del centre.

Així, per tancar el manifest, s’ha volgut agrair la cohesió dels darrers dies i “les mostres de suport cap al nostre institut”. Un tancament de files al voltant del model educatiu que ha arribat des dels sindicats majoritaris fins a les pròpies escoles d’arreu del territori, que s’han solidaritzat amb el professorat acusat penjant fotografies a les xarxes socials amb la frase “Jo també soc docent de l’IES El Palau”.

El diputat del Parlament i regidor de Sant Andreu per ERC, Jordi Albert, ha fet acte de presència a la lectura del document i, a través de la xarxa social Twitter, ha fet valer el seu suport a la plataforma ciutadana. A una sala que segons Albert “s’ha quedat molt petita per acollir tanta gent”, el manifest ha sortit aplaudit i refermat entre mitjans de comunicació, col·lectius educatius i ciutadania veïna.

Foto: USTEC-STEs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here