El xef santboià Albert Mendiola, Cuiner de l’Any 2017 i Carxofa d’Or 2018, llegirà enguany el pregó de la Festa Major a la plaça de l’Ajuntament. Aquest acte institucional donarà inici a quatre dies de festa grossa i diversió que finalitzaran amb el tradicional piromusical del parc de la Muntanyeta

Entremig, del 18 al 21 de maig, una bona col·lecció de propostes i activitats que l’Ajuntament i les entitats han preparat perquè tothom gaudeixi de la gran festa local per excel·lència: concerts de música, espectacles de cultura popular, activitats per a tota la família i molt, molt de ball.

La Festa Major presenta un cop més una programació musical de primer nivell. L’escenari del carrer de Baldiri Aleu, al parc de la Muntanyeta, acollirà per primer cop dos concerts.

Els seus protagonistes seran el veneçolà Carlos Baute (divendres), una de les grans veus de la música romàntica llatina, i la banda valenciana La Raíz (dissabte), una formació en estat de gràcia que practica un atractiu mestissatge musical combinat amb lletres socialment compromeses.

Però hi haurà molts atractius musicals més a la Festa Major 2018, com ara el tribut musical a Bruce Springsteen de Manel Fuentes i la seva The Spring’s Team Band, un nou concert a Sant Boi dels sempre frescos i divertits Hotel Cochambre, la rumba catalana de Sabor de Gràcia o ‘el folk calentito’ de les Roba Estesa.

La plaça de l’Ajuntament tornarà a ser l’escenari dels dos grans balls populars de la Festa Major. L’Orquestra Selvatana, un clàssic de la programació, i el nou col·lectiu de swing de la ciutat, SwingBoi, faran ballar sens dubte els santboians i les santboianes amb les seves contagioses músiques. El ball serà també el protagonista de l’activitat Sant Boi en Moviment (SBEM), que enguany es trasllada a Marianao per portar a l’espai públic d’aquest barri una programació d’espectacles de dansa contemporània.

Una festa descentralitza. Aquesta iniciativa dona continuïtat i intensifica el procés de descentralització territorial de la Festa Major iniciat l’any passat amb l’organització d’activitats al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, on enguany es mantindrà una oferta d’espectacles d’arts de carrer (teatre, circ, humor…).

La Festa Major tornarà a ser el fruit d’un gran esforç col·lectiu i un gran aparador de la cultura i la creativitat locals. L’Ajuntament hi continua potenciant la presència i el protagonisme de les entitats, els col·lectius i els operadors de Sant Boi, que cada cop tenen una major implicació en l’organització i la gestió de les activitats. En són dos exemples la Jove Companyia de Dansa Loida Grau, organitzadora de Sant Boi Es Mou, o l’entitat Karxofetes, que gestionarà la Fira Familiar del Joc i de l’Aventura. Aquesta programació oferirà al parc de la Muntanyeta espectacles, tallers i activitats participatives per a les famílies al voltant de l’eix temàtic de la sostenibilitat.

La banda de rock Extremband, que actuarà a l’envelat de la plaça de l’Agricultura, i el productor audiovisual David Murga, que organitza un concurs de vídeos sobre la celebració, són altres noms propis ‘made in Sant Boi’ de la Festa Major 2018. Sense oblidar clàssics de la programació organitzats per entitats locals, com ara el Correfoc, la Trobada Gegantera, la Trobada de Puntaires, el Festival Flamenc o el Daltabaix. El cartell d’aquesta edició també és obra d’un il·lustrador santboià, David Moreno.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here