El tribunal de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha descartat avui la demanda de la Fiscalia, que reclamava l’ingrés a presó de la veïna de Viladecans, Tamara, per suposadament haver coordinat les accions dels CDR durant les jornades de crida a la vaga general. D’aquesta manera, queden confirmades les mesures que va aplicar el jutge Diego de Egea de mantenir-la amb mesures cautelars que fan que, per exemple, no pugui sortir de Viladecans.

El recurs d’apel·lació que feia la Fiscalia de l’Audiència Nacional es basava en el supòsit que Tamara, a l’estar lliure, pot caure en reiteració delictiva i destrucció de proves havent comés uns actes amb “finalitats de rebel·lió”. Tot i així, el tribunal composat per tres magistrats ha rebutjat aquesta possibilitat i ha mantingut el règim que fins ara organitzava el dia a dia de la veïna baixllobregatina. Un altre dels arguments clau que se’n desprèn del text és que no hi ha terrorisme perquè “la pretensió no és causar temor, sinó aconseguir un estat independent”.

Per tant, quin és el seu estat actual?

Tamara està en llibertat amb mesures cautelars, que inclouen: no poder sortir del seu municipi, Viladecans, si no és per anar a treballar (o permís judicial concret), anar cada dilluns al jutjat de guàrdia, trobar-se en tot moment localitzable per domicili i contacte telefònic i no marxar de l’Estat Espanyol.

I aquestes mesures, per què?

És el resultat d’aquella primera ressolució que ha quedat confirmada avui. Sense voler mullar-se, el tribunal manté la idea de seguir investigant sobre el delicte de desordres públics i rebaixar així la idea de l’acusació inicial. Per tant, a falta de demostrar que els àudios de Whatsapp que es van acceptar com a prova – on explicava l’estat i funcionament del boicot – constituessin indici de terrorisme, com ha quedat descartat, encara queda una via judicial per ser tractada però de caràcter menor.

En una entrevista per La Directa, la mateixa Tamara explica la solidaritat popular que ha aixecat el seu cas a Viladecans i com persones gens independentistes li han oferit tot el seu suport. També ha reconegut la pressió que ha suposat ser el centre mediàtic, en especial de les males pràxis informatives de programes com El programa de Ana Rosa o Espejo Público, on s’havien inventat què tenia a casa – plànols detallats i còctels explosius.

Foto: ACN.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here