Molts municipis de la comarca s’han afegit als actes del Dia Internacional per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) d’aquest 28 de juny. Aquí hi trobareu alguns exemples

28J: el dia que reivindica la igualtat social i jurídica LGTBI

El 28 de juny és el Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals, i es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGTB va sortir al carrer arran d’una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn. Davant el fort enfrontament que es va produir durant les protestes, amb detencions i ferits greus, va sorgir una reacció de suport envers les persones agredides mitjançant una manifestació solidària, que va ser embrió del Gay Liberation Front.

Per això, el 28 de juny de 1969 marca l’inici de l’activisme LGTBI. En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTB als Estats Units i a d’altres països. Un any més tard va tenir lloc la primera marxa de l’orgull gai a Nova York i Los Angeles, i altres ciutats van imitar la iniciativa.

Actualment el Dia per l’Alliberament LGTBI es commemora arreu del món amb una diada festiva i reivindicativa per demanar la plena igualtat jurídica i social i la tolerància per la diversitat d’orientació sexual. És el dia de la celebració del sentiment de dignitat de les persones LGTBI i predominen els ja tradicionals símbols dels triangles roses i la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Martorell

Aquesta nit s’ha il·luminat el pont d’Anoia amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol de la lluita per la igualtat jurídica i social, i la tolerància envers aquests col·lectius.

A més, s’han instal·lat en diferents punts de la via pública uns rètols informatius amb l’eslògan ‘Martorell també és LGTB’, i el proper dissabte, 30 de juny, es projectarà el drama romàntic Call me by your name a les 18.30h a la Casa de Cultura de la Vila, tal com detalla la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

Dalmau explica que “som un municipi sensibilitzat amb la temàtica LGTBI i reivindiquem la igualtat entre les persones, tinguin l’orientació sexual que tinguin, i volem fer-ho palès”. Afegeix que “tan de bo no haguéssim de celebrar un dia de, però mentre la situació de les persones LGTBI no estigui plenament normalitzada, seguirem fent coses per aconseguir-ho”.

Sant Feliu

Aquesta setmana la capital del Baix Llobregat també està celebrant el Dia Internacional de l’Orgull de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTBI). L’Ajuntament dona suport a la commemoració d’aquest dia a la ciutat i des d’ahir dimecres oneja la bandera amb els tradicionals colors de l’arc de Sant Martí a la façana consistorial.

El saló de sessions de l’Ajuntament va ser l’escenari, dimecres 27 a les 18 h, de la xerrada ‘Diversitat afectiva, sexual i de gènere’, a càrrec de Marina Calatayud, psicòloga del SIAD de Sant Feliu. Aquesta xerrada va donar pas a un debat amb representants de les associacions Chrysallis, de famílies amb menors transexuals, i l’entitat Violeta LGTBI+. La jornada va concloure amb la presentació del vídeo ‘El orgullo del Baix Llobregat’.

Avui dia 28, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, l’entitat Violeta LGTBI+ ha organitzat una taula informativa sobre la diversitat LGTBI+ a la plaça de la Vila.

Sant Boi

Per commemorar el Dia Internacional per l’Alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual, Trans i Intersexual (LGTBI), els jardins de Can Castells Centre d’Art acolliran divendres dia 29, a la tarda, activitats per a tots els públics. La cantant i actriu santboianaDolo Beltránoferirà un concert.

La programació començarà a les 18.30 h amb un espectacle de contacontes, que anirà seguit de concerts, una “performance poètica” i activitats infantils.

18.30 h Contacontes a càrrec de la pallassa Merche8A. “Tu saps de qui t’enamoraràs?”, històries sobre la diversitat de les famílies existents avui, les nombroses maneres que tenim els éssers humans per sentir i expressar l’amor i l’afecte.

19.25 h Concert: Chet .20.25 h Pianto, “performance” poètica del llibre “Deixar anar. Soliloqui en mi sostingut”, a càrrec de la poeta Sílvia Bel Fransi.21.10 h Concert: Dolo Beltrán.22.10 h Artistes convidats: Glitch Gyals.De 18.30 a 20.30 h Activitats infantils: espai de lectura familiar per gaudir de contes coeducatius i de temàtica LGTBI i taller a càrrec de Karxofetes.

20.25 h Pianto, “performance” poètica del llibre “Deixar anar. Soliloqui en mi sostingut”, a càrrec de la poeta Sílvia Bel Fransi.

21.10 h Concert: Dolo Beltrán.

22.10 h Artistes convidats: Glitch Gyals.

De 18.30 a 20.30 h Activitats infantils: espai de lectura familiar per gaudir de contes coeducatius i de temàtica LGTBI i taller a càrrec de Karxofetes.

La ciutat baixllobregatina té un compromís explícit en la defensa dels col·lectius LGTBI i en contra de qualsevol discriminació per raó de gènere o orientació sexual. En aquest sentit, l’Ajuntament ha fet una aposta decidida pel desplegament de polítiques en aquest àmbit.

Una de les accions més detacades ha estat la realització d’una diagnosi sobre les realitats LGTBI a Sant Boi en el marc de la campanya Sant Boi és diversa . Aquesta campanya, presentada al març de 2016, ha estat pionera a Catalunya en la crida contra l’homofòbia i altres formes de discriminació per raó de gènere. Al mes de gener d’enguany es va crear, a les dependències de Can Jordana i Can Massallera, El Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+ que ofereix atenció a les persones d’aquests col·lectius i a totes aquelles que s’hi adrecen per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

Al mes de gener d’enguany es va crear, a les dependències de Can Jordana i Can Massallera, El Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+ que ofereix atenció a les persones d’aquests col·lectius i a totes aquelles que s’hi adrecen per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here