Llegir teatre? I per què no? Aquí us deixem cinc propostes ben diferents d’obres de teatre per a ser llegides que us transportaran a altres realitats, estrambòtics embolics i apassionades històries d’amor. Endinseu-vos-hi!

Somni d’una nit d’estiu, William Shakespeare

És una de les comèdies romàntiques més conegudes de l’autor. L’obra té lloc en un bosc màgic al que, fugint del promès triat pel seu pare, s’hi troba Hermia. Allà s’hi estarà celebrant el casament de les fades i partir d’un filtre d’amor rebut per la persona equivocada totes les parelles es barrejaran i el follet Puck haurà de trobar la manera de tornar a l’estat original. Ho aconseguirà?

 La importància de ser Frank, Oscar Wilde

Una altra comèdia que va dur al seu autor a la presó. És una comèdia absurda, ambientada en l’època victoriana, en la que, els seus protagonistes s’enrolen en un joc d’identitats fictícies per a fugir de les seves obligacions socials, i de pas, aconseguir l’amor que desitgen. Una obra que és sorprenentment actual i que crítica el matrimoni i les convencions socials. Francament deliciosa!

 La vida es sueño, Pedro Calderón de la Barca

Un clàssic. Narra la vida de Segismund, fill del rei de Polònia, que acaba tancat en una torre després que un presagi li digués que el seu fill li portaria moltes desgràcies. Una historia més introspectiva i profunda però d’una qualitat estilística i literària que en fa gairebé obligatòria la lectura.

Mar i cel, Angel Guimerà

Un altre clàssic de lectura obligatòria. Una tragèdia romàntica escrita en la primera etapa de Guimerà. Situada a la primera meitat del segle XVII, l’obra explica l’amor impossible entre un pirata musulmà i una noia cristiana. Una cabina de vaixell i res més entre monòlegs i versos decasíl·labs.

La ratonera, Agatha Christie

Londres, Hall de Monskwell, dos actes i vuit personatges que queden atrapats a una casa per la neu. I com no, un crim. Les novel·les negres d’Agatha Christie traslladades al teatre; qui serà l’assassí? Misteri, suspens i desconfiances i un únic ratolí per eliminar!

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here