La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Promoció Turística, ha endegat una nova línia de projecció sota el nom de Turisme per a gent curiosa, dins l’Any del Turisme Cultural 2018, orientades a posicionar la demarcació com a destinació de turisme cultural als diferents mercats. Aquest concepte té com a objectius donar un aire fresc i motivador a les activitats relacionades amb el patrimoni, la ciència i la cultura, a més d’oferir un ventall d’activitats culturals i científiques sota el prisma turístic.

El perfil de “turista cultural” es caracteritza per la diversitat de productes que consumeix, que van de la gastronomia a l’arqueologia, passant per l’enologia, l’art, el turisme industrial i els museus. Es tracta, per tant, de gent curiosa que vol afegir al seu temps d’oci i diversió un component d’aprenentatge i de gaudi intel·lectual o sensitiu, al qual s’acosten des de diferents nivells de coneixement previ i expectatives.

En aquesta proposta, el turista curiós tant pot ser una família amb nens que vol conèixer una cova amb fòssils, com una parella interessada en una passejada botànica entre vinyes amb un tast de vins, com un grup d’experts en pintura que vol saber com es feien els pigments a l’Edat Mitjana.

El projecte s’està desenvolupant a partir de la identificació d’indrets i esdeveniments que tinguin un interès científic i turístic a les comarques barcelonines, de cara a disseny estratègies i accions adreçades a diferents perfils sociodemogràfics. La realització d’aquest treball de camp s’ha encarregat a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb la previsió de presentar l’estudi cap a finals d’aquest any i poder engegar la campanya de promoció de cara al 2019.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here