El passat divendres 17 d’agost la localitat de Sant Andreu de la Barca va patir una jornada de fortes pluges que van causar danys importants a la població. Son els aiguats més intensos dels últims 8 anys i van registrar una xifra de 64,4 litres per metre quadrat en tan sols mitja hora, segons dades de la Generalitat. Els Bombers van haver d’atendre 19 alertes diferents només en aquesta població. 

És per aquest motiu que des del consistori s’ha demanat la declaració de zona catastròfica amb l’objectiu de proporcionar recursos per ajudar a les persones que van veure’s afectades per les pluges. L’ajuntament ha informat en un comunicat que ha iniciat unes obres urgents d’increment de drenatge a la localitat i que, alhora, ha impulsat obres de millora a les zones en les que va acumular-se més aigua.

L’alcalde, Enric Llorca, ha recomanat als veïns i veïnes de Sant Andreu que guardin totes les factures dels danys ocasionats durant la setmana de pluges i des de l’ajuntament han habilitat un punt informatiu per als afectats administrat per la Policia Local obert cada dia de 10 a 12 del matí.

La resposta a la sol·licitud del consistori haurà de donar-la el Consell de Ministres en un termini de temps que l’alcalde augura que pot ser llarg.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here