La vespa asiàtica ha estat la protagonista d’aquest estiu i se n’han detectat exemplars a varies poblacions de la comarca. Aquesta darrera setmana, els Agents Rurals, han confirmat la presencia d’alguns exemplars al terme d’Olesa de Montserrat, més concretament, a la zona del monument del Samper, al Camí del Collet de Sant Joan a Can Llimona.

Aquesta espècie de vespa en principi no és agressiva amb les persones i només pica si se sent amenaçada o algú s’apropa molt al seu niu. Per tant, es recomana no manipular els nius i mantenir-ne les distàncies. La seva picada, a més del dolor pot també suposar una reacció al·lèrgica.

La vespa asiàtica és una espècie invasora i depredadora de l’abella mel·lífera, és a dir, l’abella occidental que residia al territori. És per aquest motiu que els apicultors de la zona estan molt preocupats i demanen la col·laboració ciutadana en cas de divisar algun niu primari de vespa asiàtica.

Com detectar un niu i què fer un cop detectat:

Els nius de vespa asiàtica o velutina són de color marro. Si se’n detecta algun o es visualitza algun exemplar d’aquesta espècie cal posar-se en contacte amb el Departament de Medi Ambient d’Olesa de Montserrat (93 778 00 50) o enviar un correu electrònic a mediambient@olesademonsterrat.catadjuntant-ne una fotografia. O bé, es pot comunicar al Cos d’Agents Rurals (93 574 00 36) o enviar un correu electrònic a acapsal.dma@gencat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here