Els períodes llargs de vacances en els que s’abandona el domicili durant molt temps és quan els lladres tenen més facilitat per cometre robatoris, per tant, és fonamental augmentar les mesures de seguretat preventives i així poder-los evitar.

Des del Prat del Llobregat han demanat col·laboració als ciutadans i ciutadanes per a que evitin possibles robatoris a domicilis buits; de quina manera? Traient els marcadors que els lladres utilitzen per saber si l’habitatge porta temps sense ningú o no.

El “modus operandi” habitual d’aquests lladres d’estiu és tan senzill com col·locar elements o marcadors que cauen si s’obren les portes del domicili, és a dir, un petit paper, un plàstic transparent, cèntims, taps de bolígraf… Si un cop col·locades aquestes “trampes” es mantenen al mateix lloc durant uns dies, els lladres verifiquen que la casa porta un temps buida i que per tant, hi poden entrar.

És a dir, si qualsevol persona detecta la presència d’aquests marcadors o de persones alienes en algun domicili, establiment o comunitat de veïns, és molt important que n’informi a la Policia Local o als Mossos d’Esquadra.

A més, és molt important seguir aquestes recomanacions si s’ha de marxar durant un període llarg de temps del domicili:

  • Desar els objectes de valors en llocs segurs (van associats moltes vegades a llocs inhòspits o poc evidents de la casa en els que mai s’hi guardarien aquests objectes)
  • Tancar tots els accessos amb clau i connectar l’alarma en cas que se’n disposi
  • Avisar a persones de confiança de l’absència
  • Evitar explicar s’estarà fora de casa i no publicar-ho a les xarxes socials
  • No deixar senyals visibles que evidenciïn que no hi ha ningú al domicili
  • No exterioritzar que la casa queda sense habitar
  • No deixar al contestador automàtic cap missatge que es dedueixi que la casa està deshabitada durant un temps
  • Demanar que algú reculli la correspondència

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here