La 30a edició del festival té lloc fins diumenge 9 de setembre

Ahir divendres 7 de desembre va començar el 30è Festival Altaveu . Aquesta edició fa un homenatge a la veu com a expressió artística i element fonamental per a les relacions humanes, ja que al llarg de la història del certamen ella ha estat la protagonista.

El programa aposta especialment per la producció pròpia local, amb l’espectacle “Alça la veu” com a eix central, i segueix la línia de mostrar el més destacat i nou del panorama musical.

Qualitat i actualitat

El Festival segueix apostant pel més destacat i nou del panorama musical. Hi actúen artistes internacionals: l’africà Vieux Farka Touré (reggae, rock o blues), la francesa Morgane Ji (textures sensuals i salvatges) i els nord-americans BOYTOY (groves dels 60 amb guitarres setanteres). Propostes més properes presentaran els seus darrers treballs: El Petit de Cal Eril (“Triangular”), Ferran Palau (“Blanc”), Anna Ferrer (“Tel·lúria”), el grup santboià Trau (“Dones i homes del cap dret”) i Brighton 64 , retorn de la mítica banda dels 80.

Un gran espectacle de producció pròpia local: “Alça la veu”

Aquesta producció, realitzada especialment per al festival, amb la cantant santboiana Dolo Beltrán com a conductora i mestra de cerimònies, compta amb músics i creadors locals i la col·laboració d’artistes de la talla de Maria Arnal i Marcel Bagés , Quimi Portet , Rupert Ordorika , Enric Montefusco , Núria Graham , Roger Mas i Paula Valls . Així mateix, torna a l’escenari el projecte “Sant Boi Urban Dance”, una creació comunitària amb les escoles de dansa de la ciutat.

Molt més que música

Les activitats paral·leles d’enguany inclouen un cicle de converses sobre el fet musical (Els festivals públics, una reivindicació i Divas, reveldes y transgresoras), una exposició dels cartells de les 30 edicions, projecció de documentals en col·laboració amb el festival In-Edit (“Callas” i “Rumba 3-De ida y vuelta”) i la 2a Fira del Col·leccionista.

Pel que fa a l’apartat Altaveu en família, podrem veure, entre altres propostes, la producció local “De Vilaboi a Federico”, basada en textos de García Lorca, coordinada pel santboià Ángel Dorao amb la participació d’alumnes d’escoles de música. El concert serà el contingut d’un disc que comptarà amb el taller d’escriptura de gent gran Veus i poetes i el taller municipal d’arts plàstiques.

El Festival es completa amb una edició més dels prestigiosos Premis Altaveu de la música catalana. El dijous dia 6 de setembre va tenir lloc l’acte d’entrega dels guardons pel reconeixement dels artistes, entitats i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant els darrers dotze mesos. Enguany es va incorporar a la llista de guardons el premi Alça la veu.

El Festival Altaveu té lloc fins diumenge 9 de setembre als escenaris de la plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo, i Can Massallera.

Entrades, a www.ticketea.com

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here