Més de 80 activitats adreçades a totes les edats formen el programa de la Festa Major de Sant Mateu, que farà bullir Esplugues des del vespre del dijous 20 (la festivitat local de Sant Mateu tindrà lloc el divendres 21) fins a la nit del diumenge 23 de setembre. Perquè la ciutadania gaudeixi de la seva festa gran, l’Ajuntament hi inverteix enguany uns 125.000 euros, a banda del suport que presta a les entitats per al desenvolupament de les activitats.

Com és habitual, les festes arribaran a una gran diversitat d’espais de la ciutat. L’escenari de les grans actuacions continuarà sent el situat a l’aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret. Per allà passaran dues de les actuacions musicals de més renom d’aquestes festes: la del cantant veneçolà Carlos Baute (divendres 21, seguit d’una party de llums i música) i la del grup Hotel Cochambre, referent de les festes populars a Catalunya (dissabte 22, seguit d’una festa amb dj).

Holi Fest, a la tarda

A més, aquest espai de La Plana acollirà també la Holi Fest (diumenge 23), una activitat que en els dos anys que s’ha fet ha tingut una elevada resposta de participació. La novetat serà que enguany tindrà lloc a la tarda, en comptes del migdia.

Duendes con Arte

Un altre punt destacat serà l’ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany, al costat del parc de la Solidaritat, on el diumenge 23 tindrà lloc durant tot el dia el festival Duendes con Arte, amb l’actuació estel·lar al vespre del grup andalús No Me Pises Que Llevo Chanclas. El dia d’abans s’hi farà la prèvia, El Duendesito, amb actuacions de grups locals.

Pregó

El Pregó de Festa Major i el seguici d’entitats que el precedeix són un dels actes centrals de la Festa Major. Les persones encarregades de fer el Pregó d’enguany estaran relacionades amb l’Hospital Sant Joan de Déu, que l’any passat va celebrar el 150è aniversari.

Diada Castellera

Entre les activitats més multitudinàries de la Festa Major de Sant Mateu cal destacar, durant el matí del diumenge 23, la 25à Diada Castellera (enguany amb Capgrossos de Mataró, Castellers de Sant Cugat i Castellers d’Esplugues) i la 34a Trobada de Gegants i Capgrossos (amb colles convidades de Sant Just, Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, la Garriga i Alforja, a més dels gegants locals), a les places Santa Magdalena i Catalunya, respectivament.

Bastoners, Correfoc i Mongetes amb Botifarra

La tarda del dissabte 22 tindrà lloc la 23a Diada Bastonera (amb les colles de Terrassa, Castelldefels, Gavà i Esplugues) entre Can Tinturé i el parc Pou d’en Fèlix; la nit del mateix dia, el Correfoc (a càrrec del Ball de Diables d’Esplugues, amb el Drac La Fal·lera de la Colla de Geganters i el grup de percussió Drums), amb el mateix recorregut dels bastoners; i el matí del diumenge 23, el 41è Concurs Menjadors de Mongetes amb Botifarra que organitza la Coral La Coloma.

Cercavila de Sant Mateu

Com a novetat, la tradicional cercavila en què prenen part una dotzena d’entitats de cultura popular i tradicional (i que enguany transcorrerà entre el Casal de Cultura R. Brillas i la plaça Catalunya), que fins ara es feia sempre en dissabte, passa a celebrar-se el dia de Sant Mateu, divendres, i afegeix una mostra de balls propis a l’arribada de la comitiva a la plaça Catalunya.

‘Esplugas City’, jocs i tallers i concerts populars

Com els darrers anys, els carrers Església i Montserrat acolliran entre la tarda del 20 i la nit del 23 el Mercat Esplugas City, amb parades, mostra de tallers d’oficis, tir amb arc, jocs de fusta i espectacles de western, entre d’altres activitats.

El parc de les Tres Esplugues acollirà les nits de divendres, dissabte i diumenge diversos concerts, sota l’organització de l’Associació de Festes Populars.

I el parc dels Torrents reunirà els dies 22 i 23 jocs, tallers de l’Espai Municipal de les Arts (ceràmica i manualitats) i un minitren tripulat, entre d’altres activitat, al Parc de Jocs i Tallers.

Font: Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here