La iniciativa començarà a implantar-se a Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans; a principis de 2019 amb l’objectiu de reduir la contaminació atmosfèrica i promoure l’ús d’aquest mitjà de transport

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) instal·larà 45 mòduls amb 300 bicicletes elèctriques d’ús compartit en una dotzena de municipis metropolitans. La iniciativa, que s’anomena E-Bicibox, es posarà en marxa a principis de 2019. L’objectiu d’aquest nou servei és reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire, alhora que convertir la bicicleta en un transport diari més.

L’oferta estarà distribuïda inicialment a Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. La intenció de l’AMB és anar estenent la mesura a d’altres poblacions en funció de la demanda.

La iniciativa, que funcionarà entre les set del matí i les dotze de la nit els 365 dies de l’any, l’ha presentat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, aquest dilluns. Segons ha explicat Poveda, la voluntat de l’AMB és “reforçar l’estratègia metropolitana per convertir la bicicleta en un transport diari més, promoure un veritable canvi d’hàbits i potenciar una mobilitat més neta i sostenible”.

El responsable de Mobilitat i Transport de l’AMB ha recordat també altres projectes de l’AMB, que tenen com a protagonista la bicicleta. “Entre d’altres, estem construint carrils bici, desenvolupant la Bicivia i ajudant a la compra de bicicletes elèctriques”, ha explcicat.Inicialment l’AMB ha previst instal·lar 45 mòduls amb un total de 630 places “per garantir una disponibilitat alta de plaça d’estacionament lliure a qualsevol mòdul”. A cada mòdul hi haurà entre 6 i 7 bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i entre 7 i 8 places buides per a possibles retorns.

Funcionament del servei

Aquest nou servei serà una nova prestació i un nou abonament del servei Bicibox actual. Funcionarà amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats e-Bicibox, disposant cada bicicleta d’una plaça a individual amb porta tancada.Per fer ús d’aquest nou servei, caldrà ser usuari registrat i disposar d’una targeta sense contacte que identificarà a la persona usuària.

L’abonament del servei tindrà un esquema tarifari que inclou una quota anual, de 30 euros l’any, i una tarifa segons franges temporals d’ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

Font: ACN. Imatge: @AMBmobilitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here