La regidora de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Eva López (PSC), va participar el passat 20 de setembre a Madrid a la reunió de treball que la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, va mantenir amb una selecció de destinacions per preparar la constitució de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTIs), que serà presentada el proper 11 d’octubre per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

La reunió va comptar també amb la participació del president de Segittur, Enrique Martínez, així com amb els alcaldes, regidors i presidents de Diputació d’onze destinacions més a més de Castelldefels: Arona, Avilés, Benidorm, Calvià, León, Cádiz, San Bartolomé de Tirajana, Santander, Sanxenxo, Palencia i Pontevedra.

La xarxa es constitueix amb la voluntat d'”aprofitar les sinergies de treballar en xarxa, i oferir serveis als membres per part de Segittur per seguir implementant el turisme intel·ligent en aquests municipis”. Durant la reunió, els representants del ministeri van explicar a les destinacions promotors els antecedents i la justificació del nou model de destinacions turístiques intel·ligents, així com els continguts i funcionalitats de la mateixa.

Eva López va voler destacar “la voluntat de Castelldefels de participar de manera activa en aquesta iniciativa per seguir donant passos en la millora de l’àmbit turístic, motor econòmic d’una ciutat que vol avançar en l’àmbit de Smart City i turisme intel·ligent”.

Per la seva banda, Isabel Oliver ha assegurat que la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents constitueix “un instrument per impulsar el programa de DTIs, la finalitat és facilitar el procés a les destinacions en el seu procés de conversió a destinacions intel·ligents a través d’assessorament, recerca de finançament i de solucions tant tecnològiques com d’estratègia”.

Així mateix, la nova xarxa pretén fomentar la col·laboració i l’acció conjunta de les destinacions integrants, buscant sinergies i intercanviant bones pràctiques, al que s’afegeix la coordinació d’actuacions, la recerca d’un marc de promoció conjunt i contribuir a garantir el lideratge de Espanya en matèria d’intel·ligència turística.

La xarxa, que estarà integrada per més d’una vintena de destinacions, comptarà amb el suport d’un grup de treball format per institucions de referència del sector públic, actors rellevants del sector turístic, la indústria tecnològica, grans proveïdors de serveis públics i experts en matèries relacionades.

La secretària d’Estat i el president de Segittur van exposar la ferma voluntat d’apostar pel desenvolupament del turisme sostenible a tot l’estat espanyol, en directa col·laboració amb les destinacions.

Font: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here