El delegat del Govern a Barcelona s’interessa per la situació dels afectats

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s’ha reunit amb el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, per traslladar-li els problemes derivats dels aiguats que es van viure a la ciutat al mes d’agost.

La reunió està en el marc d’altres trobades que ha mantingut l’alcalde amb responsables d’administracions supramunicipals per aconseguir finançament que contribueixi a fer front a les despeses derivades dels aiguats.

A principi del mes de setembre l’alcalde es va reunir també amb la cap de la Unitat de Protecció Civil de la Delegació del Govern a Catalunya, Mari Carmen Raposo, per exposar les conseqüències dels aiguats del passat 17 d’agost, quan es van registrar 64,4 litres d’aigua en 30 minuts.

Els dos responsables polítics han coincidit que el sistema de clavegueram no pot drenar una quantitat d’aigua d’aquestes característiques i l’alcalde ha detallat al responsable del Govern les actuacions que es fan a la ciutat per minimitzar els danys en cas de pluges fortes.

De la mateixa manera, Llorca ha explicat el funcionament de l’oficina especial que s’ha habilitat per atendre als afectats i les mesures que pren l’Ajuntament per donar cobertura a les seves necessitats.

De la seva banda, Fernández ha recordat que són diversos els municipis catalans que s’han vist afectats les darreres setmanes per pluges torrencials i ha anunciat que hi ha prevista una trobada de les diferents delegacions territorials per estudiar la creació de diferents línies d’ajut.

L’alcalde ha aprofitat la trobada per demanar la col·laboració de la Generalitat en d’altres aspectes importants per la ciutat , com ara incrementar els recursos que rep l’Hospital de Martorell, amb la finalitat de millorar l’atenció assistencial, reduir les llistes d’espera i agilitzar les urgències.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here