Del 3 al 7 d’octubre la ciutat acollirà la 23è Barrejant , la trobada de la solidaritat de Sant Boi. Com en edicions anteriors, la programació inclou una àmplia varietat d’activitats lúdiques, familiars i culturals. Enguany les activitats giren entorn del lema ‘Per la igualtat’ i la cooperació i l’esperit solidari centren els continguts. Veus destacades en la defensa dels drets humans visitaran la trobada en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

PROGRAMA

La trobada entén la cultura com a una eina de transformació social. Per això moltes de les activitats que s’hi desenvoluparan estan vinculades a aquest àmbit. En aquesta ocasió, la poesia, la dansa i la música en seran protagonistes: espectacle “La paraula: exili de l’exili. Maria Mercè Marçal”, amb l’actriu Mercè Sampietro i el músic Eduard Iniesta; la dansa de “The Cover, a càrrec de la companyia Migrodanza , i l’actuació dels grups Mixturas, Big Basket Beat Barcelona , La Banda Morisca i els santboians Chet .

La programació treu l’art al carrer amb la peça feta expressament pel Barrejant “Timeu’18”, de Gara Basilio, el grafit de Daniel Fernández , pintat al mur del carrer de Maria Girona, i la instal·lació “Privilegios”, de l’artista santboiana Laura del Valle, i convida a la reflexió i al debat amb la projecció dels documentals “Samba: un nombre borrado” , de Mario Agudo, i “Próxima parada, Huelva” , de Verónica Frenzel, Leonor Jiménez i Clàudia Prat. Pel que fa a les activitats familiars, hi haurà el concert de Landry el Rumbero Quintet , contacontes, un taller permanent, ludoteca al carrer i l’espectacle de foc dels Diables de Casablanca , entre altres propostes.

Sant Boi forma part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans . En aquest marc, rebrem la visita de veus internacionals destacades en aquest àmbit. Enguany el Barrejant comptarà amb el senegalès Spitou Mendy , defensor dels drets socials i laborals de les persones treballadores migrants a Andalusia; Margarita Pineda , indígena lenca i defensora dels béns comuns; Janahuy Paredes , activista mexicana contra les desaparicions; Tun Khin , advocat de la minoria rohingya, i Manal Tamimi , activista palestina que resisteix l’ocupació israeliana.

El treball a favor de la justícia social passa per una presa de consciència dels efectes que tenen les pautes de consum a la nostra societat. Per això, el consum conscient i crític és un element transversal al Barrejant. En aquest sentit, la trobada incorpora cada any un mercat solidari de segona mà i un espai gastronòmic amb menjar saludable, ecològic i de comerç just. També es podran adquirir motxilles del Barrejant fabricades a l’Índia amb cotó ecològic i produïdes de manera socialment responsable amb certificat Earth Positive.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here