Dimecres al matí va tenir lloc la constitució del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat. De la mà de les administracions públiques, els principals agents socials i econòmics, i la comunitat educativa del Baix Llobregat, el Consell de la FP del Baix Llobregat neix amb la finalitat de millorar la competitivitat de les nostres empreses, revaloritzar la formació professional i vetllar per la igualtat d’oportunitat garantint un sistema de qualitat a la nostra comarca.

L’acte de constitució va tancar una jornada que va comptar amb la presència d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, així com representants d’administracions, entitats i actors vinculats a la formació del territori.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda per part del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabián Mohedano, la Directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, i la Directora General d’Indústria, Matilde Villarroya.

A continuació el conseller comarcal d’Educació, Jordi Gil, va donar pas a la ponència “L’impacte laboral de la indústria 4.0 a Catalunya”, per part de Joan Miquel Hernández Gascón, Cap de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de la Direcció General d’Indústria, qui va insistir en que les principals actuacions per fer front a l’impacte laboral de la indústria 4.0 tenen a veure amb la formació, que les empreses hauran de fer un esforç per reciclar la seva plantilla, i que  hi haurà persones que es veuran expulsades del mercat de treball, per la qual cosa s’haurà de prendre en consideració la posada en marxa de nous mecanismes de lluita contra la desigualtat

Seguidament, Jose A. Carcelén, conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic i Agrícola, ha moderat la Taula Rodona on sindicats i patronals, van fer una valoració de  la importància de la creació d’aquest consell de la Formació Professional i quines són les necessitats que es volen cobrir amb la seva posada en marxa.

L’acte va suposar la culminació de molts mesos de treball que ha donat com a fruit la creació del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat. Com recull el preàmbul del seu reglament, aquest Consell és la manifestació de la voluntat de les principals administracions públiques, els principals agents socials i econòmics, la comunitat educativa del Baix Llobregat  i la Federació d’Associacion de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, d’apostar per potenciar i valoritzar la Formació Professional, la Formació Continua i la Formació Ocupacional a la comarca, i la seva interrelació com a eix prioritari per millorar i articular un sistema integral de formació pel treball.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here