El president de la Generalitat i el conseller d’Ensenyament traslladen el seu suport als docents

Una cinquantena de persones han escridassat aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva visita a l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). El president, acompanyat pel conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, s’ha reunit amb la direcció i el claustre del centre i els ha traslladat el seu suport perquè continuïn exercint amb llibertat de càtedra, segons fonts del departament. Per la seva banda, i segons les mateixes fonts, els docents han mostrat preocupació per restablir la normalitat i la confiança al centre després que el curs passat es posés el focus polític i mediàtic en aquest institut per la situació judicial d’alguns docents derivada de l’1-O.

Tot i que la visita de Torra i Bargalló a l’IES El Palau no sortia a l’agenda pública d’actes perquè des del Govern volien, precisament, allunyar la trobada de l’atenció mediàtica, la cita s’ha acabat filtrant i algunes persones -una trentena al principi, després se n’hi han sumat algunes més- s’han concentrat davant el centre per protestar-hi en contra. Durant les prop de dues hores de visita, les persones concentrades s’han quedat davant les portes del centre i han manifestat el seu enuig per la presència de Torra amb xiulets, cridant proclames contra el president i exhibint banderes espanyoles. També han portat un altaveu per escoltar l’himne d’Espanya i han entonat el de la Guàrdia Civil, en diverses ocasions.

Crits i insults contra Torra i els Mossos

Quan s’ha acabat la visita, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra han muntat un cordó de seguretat perquè el president pogués sortir del centre i entrar al cotxe que l’esperava a la porta. Ha estat aleshores quan les persones concentrades han escridassat Torra i alguns fins i tot han provat de saltar-se el cordó policial. El crit furiós de ‘Fora, fora’, l’han seguit insults com ‘Fills de puta’, ‘cabró’ o ‘gossos’.

Quan el vehicle del president ja estava abandonant el carrer i els Mossos s’estaven retirant, els concentrats s’han dirigit a la furgoneta policial cridant-los ‘Aquí, la Guàrdia Civil’, ‘On estàveu, l’1 ‘octubre?’ i ‘Fora, fora’. Recuperar la normalitat i la confiançaTorra i Bargalló han visitat el centre per donar suport als docents després que el curs passat nou professors fossin denunciats per la Fiscalia per “humiliar” alumnes fills de guàrdies civils després de l’1 d’octubre.

Quatre professors estan sent investigats actualment, després que cinc denúncies fossin desestimades. A finals de curs, una trentena de professors, aproximadament el 30% de la plantilla del centre, van demanar-ne el trasllat. A l’inici d’aquest curs, el portaveu dels docents, Josep Lluís del Alcázar, va destacar en una entrevista a l’ACN que el claustre va fer molta feina perquè la situació judicial no afectés al rendiment ni la convivència dels alumnes. Precisament un dels reptes per al nou curs de l’equip docent és restablir la confiança i la normalitat al centre.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here