Els Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat van triar El Progrés de Martorell per celebrar l’acte d’inici del curs escolar 2018-19, que va aplegar dijous al matí una nodrida representació del professorat de la comarca.

La cita va servir per refermar que el Baix Llobregat està preparat per afrontar els reptes del nou curs, que passen per la inclusió, l’impuls de la Formació Professional i la cohesió del model d’escola catalana.

A l’acte hi va assistir Francesc Ballester, director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat; Carme Ortonobes, directora adjunta a la direcció dels Serveis Territorials; l’inspector en Cap, Manel Busom; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal.

El director dels Serveis Territorials, Francesc Ballester, va destacar que “l’èxit educatiu ha d’anar més enllà de l’acadèmic, per això és important treballar en la no segregació d’alumnes, l’equitat, la potenciació de la Formació Professional, l’ensenyament d’adults i d’idiomes”. Va subratllar, a més, la necessitat que els Serveis Territorials del Baix Llobregat siguin d’utilitat i eficiència per als professors, les famílies i els alumnes.

Ballester es va congratular de la bona salut de l’escola baixllobregatina en tot el seu espectre d’edats i formació. I va remarcar que, tot i les dificultats, l’escola catalana ha de seguir sent un pilar fonamental per a la vertebració i la cohesió social, com ho ha estat fins ara.

L’alcalde martorellenc Xavier Fonollosa va accentuar “el paper de l’escola en la transmissió de coneixements però, sobretot, de valors”, i va animar el professorat a continuar fent la feina ben feta, “tot i no rebre el reconeixement merescut en moltes ocasions”.

La mestra i doctora en Psicologia Maria Jesús Comelles va tancar l’acte amb la conferència ‘El lideratge educatiu en el món actual’.

147.563 alumnes al Baix Llobregat

El total d’escolars en els ensenyaments bàsics al Baix Llobregat és d’111.855, mentre que el global d’alumnes és de 147.563 (l’any anterior 148.333).

Les escoles concertades compten amb 34.279 i les públiques 77.576 en els ensenyaments bàsics (Educació Infantil, Educació Primària i ESO).

D’altra banda, en els ensenyaments secundaris, un total de 1.850 alumnes cursen els seus estudis en centres concertats, mentre que 32.686 ho fan en centres públics.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here