Tamara Carrasco, suposada coordinadora dels CDR, haurà de seguir confinada a Viladecans per ordre expressa del jutge, com ha explicat ella mateixa en una roda de premsa aquest dilluns.

Carrasco, de 34 anys, va ser detinguda el passat 9 d’abril, acusada d’instigar la mobilització del 3 de desembre on van obrir-se peatges i van tallar-se carreteres i comunicacions sent-ne ella una de les suposades coordinadores. Se li atribueix, a més, un missatge d’audio de WhatsApp, en el qual s’escolta quines eren les accions de protesta que tenien planejades els CDR, moltes de les quals no van arribar-se a dur a terme. Tot i així, segons fonts policials, son indicacions del que havien de fer tots els CDR i se’n dedueixen clares intencions de sabotatge.

L’Audiència Nacional ha decidit mantenir la mesura cautelar de prohibir-li sortir del municipi, vigent des de ja fa sis mesos, al·legant que els CDR segueixen encara actuant i fent accions.

La Fiscalia demanava que la imputessin per rebel·lió i terrorisme, però el passat mes d’abril va ser deixada en llibertat provisional i la investigació segueix oberta per un delicte de desordre públic. Benet Salellas, l’advocat de Carrasco ha al·legat que la privació a la que està sotmesa l’acusada “no té cap base jurídica” i ha insistit per a que el jutge concreti de manera clara quins son els delictes dels que s’acusa a Carrasco, ja que encara no estan definits.

Des de fa sis mesos, Carrasco ha de comparèixer cada dilluns al jutjat de guàrdia i te prohibit sortir de Viladecans, a no ser que sigui per anar a treballar. Si no és per aquest motiu, li cal una autorització judicial cada vegada que vol sortir del terme municipal de Viladecans i te prohibit sortir del territori nacional. El mes passat, el jutge va negar-li el permís per visitar la seva mare a una població veïna, al·legant que la excepció era únicament per visites mèdiques i no de cap altre tipus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here