El preu de l’habitatge als barris més cars de la ciutat de Barcelona ”han tocat sostre”, segons conclou Engel & Völkers. Aquesta immobiliària afirma que l’escalada alcista constant en els últims quatre anys ha ”esgotat” el marge de pujades en els districtes més exclusius i aquesta tendència alcista s’ha traslladat a zones perifèriques com el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, amb augments del 16% i del 8% fins a setembre

Oriol Canal, director general de la immobiliària, explica que aquest comportament és habitual. Quan les zones ‘prime’ de les grans ciutats ja no ofereixen recorregut en el preu, ”l’increment de costos es desplaça a barris o municipis de la perifèria de les grans capitals”, assegura.

Engel & Völkers il·lustra aquest trasllat d’increment de preus amb operacions que la mateixa immobiliària ha tancat al Vallès Occidental i al Baix Llobregat.

La mitjana de preus de venda de pisos que ha comercialitzat l’empresa al Vallès Occidental s’ha situat en 569.000 euros, el 16% més que els primers nou mesos de l’any passat, i el preu al Baix Llobregat s’ha situat en 475.000 euros, amb un 8% d’increment. En aquestes dues comarques de l’entorn metropolità de la capital catalana la mitjana de temps entre l’inici de la venda i el tancament de l’operació se situa entre set o vuit mesos.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here