Maite Aymerich recorda al president del Govern espanyol: “Vostè va dir que si hi ha diners per rescatar els bancs, n’hi ha d’haver per a les famílies que perden les seves llars”

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, conjuntament amb altres consistoris, sindicats i entitats de Catalunya, va presentar un manifest conjunt per reclamar al Govern de Pedro Sánchez la retirada del recurs d’inconstitucionalitat que l’executiu de Mariano Rajoy va presentar contra la llei catalana de pobresa energètica.

Els ajuntaments de Barcelona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Reus, a més dels sindicats CCOO i UGT, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Taula del Tercer Sector, grups ecologistes i veïnals, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana són la resta d’ens que signen el manifest.

L’acte es va fer a les portes del Parlament i l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, va denunciar la pèrdua d’eines per lluitar contra la pobresa que va suposar la suspensió de la Llei 24/2015, una llei que neix d’una iniciativa legislativa popular que preveia mesures per fer front a l’emergència habitacional i la pobresa energètica i que, segons la batllessa, era una mostra de democràcia directa, “des de baix cap a dalt”.

L’alcaldessa va assegurar que els ajuntaments “han perdut el marge de maniobra” que tenien per solucionar els “problemes diaris dels seus conciutadans” i va interpel·lar directament al president Pedro Sánchez recordant-li les seves declaracions quan era a l’oposició. “Em remeto a les seves paraules. Vostè va dir que si hi ha diners per rescatar els bancs, n’hi ha d’haver per a les famílies que perden les seves llars. Doncs som-hi, no podem esperar més”.

Font/imatge: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here