El cap de setmana del 27 i 28 d’octubre Sant Joan Despí celebra la Fira Modernista, una proposta que ens ambientarà en l’època en què l’artista Josep Maria Jujol va crear la seva obra. La fira tindrà lloc a la plaça de Catalunya i als carrers del Bon Viatge i del Torrent d’en Negre, on hi haurà mercat d’artesans, espai de jocs infantils, tallers d’oficis antics, pianola, rondallaires, cercavila i un racó per fer-vos fotos amb els vostres guarniments modernistes.

El mercat d’artesans s’instal·larà al carrer del Torrent d’en Negre i a la plaça de Catalunya. Funcionarà dissabte 27, d’11 a 21 h, i diumenge 28, d’11 a 20.30 h. Hi podrem trobar productes d’elaboració artesanal i alimentació que ens oferiran persones caracteritzades d’època.

Els més petits tindran a la seva disposició un espai de jocs a la zona de vianants del carrer del Bon Viatge. Dissabte i diumenge, d’11.30 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h, podran jugar amb jocs tradicionals de fusta gegants, com el 4 en ratlla, el menja boles, trencaclosques o tir d’anelles. I dissabte i diumenge, de 18 a 18.30 h, s’organitzaran uns divertits jocs de cucanya on els participants hauran de mostrar la seva habilitat en jocs com el de trencar l’olla o el de la corda.

La Fira Modernista també serà una bona oportunitat per rememorar com eren diferents oficis antics. A la plaça de Catalunya veurem com treballaven els terrissaires i els ferrers, aprendrem a teixir un xal per als gegants i hi haurà taller de pintura.

I tot plegat, ambientat amb la música de la pianola d’en Pep, que ha recuperat el característic instrument de principis del segle XX per mostrar-nos com ballaven en aquella època. Serà diumenge, d’11 a 14 h, a la plaça de Catalunya.

A més d’aquestes activitats, durant tot el cap de setmana tindrem actuacions per tot el recinte de la Fira Modernista. Hi haurà cercavila musical, rondalles, la dama del paraigua i podrem consultar el futur en la roda de la fortuna. I els Gegants de Sant Joan Despí faran una plantada dissabte al matí i diumenge a la tarda.

I per als que vulguin submergir-se completament en l’època, a la façana de Can Negre es podran fer fotos amb els seus guarniments modernistes. I, atenció, el diumenge 28 a les 12 hores, tots els que vinguin a la fira amb aquest tipus d’ornaments d’època (barrets, mocadors…) podran passejar acompanyats pels personatges caracteritzats de Josep Maria Jujol i d’Engràcia Balet.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here