També denuncien condicions laborals “tercermundistes” i que no disposen d’equips d’autoprotecció individuals

La plantilla de bombers d’empresa de la subcontracta Falck SCI que presta servei a l’empresa Seat porta 15 dies de vaga indefinida per reclamar un nou conveni col·lectiu que, segons denuncien, està prorrogat des del 31 de desembre del 2017 i és “fraudulent” perquè està inclòs dins de la denominació ‘multiserveis’.

A més, segons els bombers, treballen en unes condicions laborals “tercermundistes” i “paupèrrimes” i critiquen que no disposen d’”equips d’autoprotecció individuals” per fer front a eventuals emergències.

Els treballadors també han lamentat que les direccions de Falck i Seat no es vulguin seure a negociar. Per la seva part, fonts de Seat han explicat que han posat en marxa un pla de contingència per garantir la producció i la seguretat dels treballadors.

Entre d’altres, els bombers asseguren que han de treballar amb vehicles amb greus deficiències per a la seguretat que posen en risc als treballadors, sense roba de feina i una sala comú “amb greus deficiències per a la salut dels treballadors”.

A banda, qualifiquen d’”unilateral i dictatorial” el posicionament de l’empresa Falck després de modificar-los les condicions laborals sense acord dels representants dels treballadors quant a horaris, torns de treball i funcions sense justificar a nivell tècnic i organitzatiu; i han exigit que s’aturi “l’esquirolatge per part del personal de prevenció de Seat”.

En aquest sentit, fonts de Seat han confirmat a l’ACN l’aturada del servei que presten els bombers de l’empresa Falck i han explicat que han posat en marxa un pla de contingència per garantir la normalitat de la producció i la seguretat dels treballadors i proveïdors de la companyia.

Així mateix, Seat ha informat sobre la vaga a Protecció Civil, el Cecat i al responsable del Parc de Bombers de la Generalitat més proper a la factoria de Martorell.

Font: ACN. Imatge: @jambomar_

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here