El 112 ha rebut 616 trucades per 444 incidències relacionades amb les pluges fins a les 13 hores

Protecció Civil demana extremar la precaució a l’entorn de rius i rieres al Vallès Occidental i el Baix Llobregat. En concret, reclama prudència a la riera de Rubí al seu pas per Terrassa i Rubí per cabals molt importants. També baixa amb abundància el riu Ripoll al seu pas per Sabadell, Barberà del Vallès, Cerdanyola i Ripollet. Altres punts que poden ocasionar problemes són els barrancs de Santa Bàrbara, Roquetes, Masdenverge i Tortosa, a les Terres de l’Ebre, que estan molt plens d’aigua. A la zona de Tortosa, Benifallet i al barranc del Toll estan descarregant xàfecs intensos. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 616 trucades per 444 incidències relacionades amb les pluges fins a les 13 hores.

El pla Inuncat es manté activat per la previsió d’intenses pluges aquesta tarda a tot el litoral i prelitoral de Barcelona i les Terres de l’Ebre, i al vespre a les comarques gironines. Aquests xàfecs poden provocar incidències en zones urbanes per acumulacions d’aigua en carrers, baixos, passos soterranis i similars, i també crescudes sobtades de rius i rieres.

Reforç de Bombers

Mentre estigui activada l’alerta del pla Inuncat, els Bombers de la Generalitat han reforçat els parcs de totes les regions afectades pel temporal. Els parcs de Bombers funcionaris, un total de 12, han incrementat en 2 o 3 bombers, segons el cas, el personal de guàrdia. També s’han obert 19 parcs de Bombers voluntaris de totes aquestes cinc regions. També hi ha un comandament més en les seus centrals de cada regió.

El Servei Català de Trànsit informa que hi ha una via tallada per inundacions, la TP-3311 de la Sénia a la Galera, i cinc afectades per esllavissades. Estan tallades la B-120 a Olesa de Montserrat i la BP-1103 a Monistrol de Montserrat. A més, a la C-58 a Castellbell i el Vilar es dona pas alternatiu, i a Vacarisses hi ha un carril tallat en sentit Barcelona. Finalment, la N-230B a Pinell de Brai té un carril tallat i es dona pas alternatiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here