La cantant de Sant Esteve Sesrovires va rebre ahir a la nit dos Grammy llatins pel seu tema Malamente.

La baixllobregatina, Rosalía Vila, de 25 anys, va convertir-se ahir amb l’espanyola amb més Grammy Llatins per un únic tema. Aquest reconeixement consolida el seu èxit i la revolució que el seu flamenc innovador ha suposat per aquest gènere i pel panorama de la música en general.

Rosalía va començar la seva carrera col·laborant amb artistes com Rocío Màrquez, C.Tangana o la Fura dels Baus i ha fet inclús un petit paper amb Almodóvar. L’any 2017 va publicar el seu primer disc, Los Ángeles, que ja presentava una sonoritat nova i on la cantant va recuperar peces antigues per a “reinterpretar la tradició

El seu estil trencador s’ha consolidat amb la publicació del seu darrer àlbum, El mal querer, un disc que cal ser escoltat com una historia sobre una relació tòxica que inclou temes com Malamente, Pienso en tu mirà o A ningún hombre.Rosalía va explicar ahir a Efe que: “La forma amb la que fa música i la forma amb la que em represento com a dona dins d’aquesta industria crec que es compromet amb una imatge d’una dona amb poder i amb força. Sempre” Amb aquesta imatge de dona feminista i amb poder canta les seves cançons ja que assegura que les dones que la inspiren son així. 

El seu flamenc trencador ha tingut també crítiques negatives d’un sector de la població que l’ha acusat d’intentar usurpar la cultura gitana i flamenca.Tot i les crítiques, Rosalía, formada al Taller de Músics, a partir de la seva guitarra i la seva veu trencada ha desenvolupat un flamenc experimental per una nova generació. Acompanya la seva música amb una estètica extravagant i amb un gran cos de ball que l’acompanya a totes les actuacions.

El mal querer ve acompanyat de videoclips cuidats i pensats que han tingut tanta repercussió com les seves cançons, un d’ells el del tema Malamente, que l’ha fet endur-se dos dels cinc Grammy als que aspirava.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here