L’Ajuntament espluguenc ha iniciat la campanya Un aplaudiment pels que fan d’Esplugues una ciutat més maca, que, a través d’anuncis publicitaris i programes de mà, té com a objectiu abordar les actituds incíviques d’algunes persones que afecten el manteniment i la convivència a la ciutat.

El fet singular d’aquesta iniciativa és que no se centra a qüestionar les persones que tenen comportaments incívics, una minoria, que al final acaben creant una resistència per part de qui se sent ofès, sinó que valora a les persones que sí que es comporten amb civisme.

Aplaudir a qui ho fa bé

La campanya institucional aborda quatre de les actituds incíviques que més preocupen la ciutadania: els excrements de gossos, els mobles i trastos al costat de contenidors, la brutícia i reciclatge i la circulació de bicicletes i patinets elèctrics. I el missatge que es transmet consisteix a aplaudir el que fa molta gent: recollir les caques del seu gos, portar el mobles on correspon, separar les escombraries i respectar els vianants quan es desplacen en patinet elèctric o bicicleta.

Segons l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, es tracta d’una campanya “que posa en valor les actituds cíviques i respectuoses de la majoria de les persones que viuen a la nostra ciutat. Una campanya en positiu per aplaudir qui fa les coses correctament i té cura de l’espai públic perquè tothom en pugui gaudir i conviure-hi. Recordem que un petit gest pot estalviar diners, malestar i indignació”.

Aigua per als orins dels gossos

La campanya també inclourà el lliurament d’ampolles d’aigua a persones propietàries de gossos per evitar la mala olor dels orins a la via pública. També se’ls farà entrega d’un programa de mà amb consells sobre la necessitat de tirar aigua un cop el gos ha fet pipí al carrer, de censar el gos a l’Ajuntament i, en general, sobre la tinença responsable de gossos.

Font: Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here