Els ajuntaments baixllogregatins de Molins de Rei, de Sant Feliu de Llobregat i de Sant Just Desvern, han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i els ajuntaments de Barcelona, Cerdanyola i Sant Cugat, per a la promoció de la transició agroecològica a Collserola 2018-2020. Amb aquest conveni es pretén posar en marxa nous projectes vinculats al món rural dins del Parc Natural de Collserola.

L’any 2016 ja es va elaborar un diagnòstic tècnic de la situació de la pagesia en aquest Parc Natural. L’any 2017 es va fer una diagnosi participativa amb productors, consumidors i entitats. Seguidament, el primer trimestre del 2018, es va fer un Pla d’Acció consensuat amb els agents econòmics locals.

Aquest conveni té l’objectiu de dur a terme les actuacions incloses en el Pla d’Acció per ser executades durant els anys 2018, 2019 i 2020. Per aquest motiu també estableix un servei de dinamització del foment de l’agricultura, pels quals els ajuntaments han aportat uns diners el 2018, la mateixa quantitat que aportaran els anys 2019 i 2020.

En aquest sentit, a Sant Feliu, el concurs per a l’explotació agroecològica de la finca de Can Ferriol que s’ha convocat recentment s’emmarca dins d’aquesta voluntat de recuperar l’activitat i la gestió agrícola, forestal i ramadera de Collserola, entenent que és d’interès econòmic, social i ambiental l’aprofitament sostenible i eficient dels recursos naturals.

En el terme municipal de Sant Feliu s’estan reactivant explotacions rurals dins del Parc Natural de la Serra de Collserola. Juntament amb un ramat d’ovelles que ja fa temps que pastura el Sot de les Beurades i el barranc de la Torre Abadal, en les immediacions del Torrent del Cerdanet, hi ha una masia que inicia ara una producció de cargols, mentre que altres finques incrementen la producció d’hortalisses i verdures.

Podeu trobar més informació sobre aquest projecte aquí. 

Foto: Arxiu Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here