El proper curs Educació desplegarà com a mínim 25 nous instituts escoles, que se sumaran als 28 actuals i que oferiran 1.500 noves places. Al Baix Llobregat el centre Pepa Colomer del Prat nés un dels escollits.

El conseller dEducació, Josep Bargalló, ha especificat que en 22 dels 25 centres samplien les escoles per implantar el 1r dESO i en 3 es fusionen centres ja existents. Amb això es pretén reduir labsentisme i el fracàs escolar dels alumnes, i millorar-ne la convivència.

El Departament, que ha rebut prop de 200 peticions, ha prioritzat a través dun anàlisi dels serveis territorials les necessitats descolarització i el projecte educatiu, i shan evitat els danys colateralscom per exemple, la segregació escolar. Per a Bargalló, la segregació escolar ha estat el cotó fluixque sha utilitzat per decidir en molts casos.

Linstitut escola del centre Pepa Colomer, és un dels centres escollits, que estan repartits per tota Catalunya. En els 28 centres que ja son instituts escola, sha reduït labsentisme escolar, sha disminuït el fracàs escolar i per tant, sha incrementat lèxit educatiu del centre en relació a altres èpoques. Es considera doncs, es de la conselleria, un model dèxitja que amb aquest sistema un sol claustre de professors atén els mateixos infants entre els 3 i els 16 anys, amb el mateix projecte educatiu.

Els nous centres no seran construccions noves sinó adaptacions de les infraestructures existents. Un dels aspectes claus, ha explicat Bargalló és millorar el trànsit a la secundaria de dues maneres, la garantida a linstitut escola i la que està en suspens, en escoles i instituts separats, per això ha defensat que, shaurien daugmentar els ja existents seminaris de coordinacióentre primària i secundaria dirigits per una inspecció, i que ja estan obtenint resultats molt positius.

Font: ACNCatalunya
Imatge: elprat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here